Școala de vară „Product design and manufacturing”

Luni, 29 mai 2023,  postat de Raluca ILISIE

In perioada 29 mai – 23 iunie 2023, Departamentul de Ingineria Materialelor și Fabricației din Facultatea de Mecanică organizează a X-a ediție a școlii de vară „Product design and manufacturing”, pe baza unei noi convenții între Universitatea Politehnica Timișoara și Institutul Politehnic din Grenoble. La această ediţie participă 25 studenți din anul II (IV) Ingineria Performanței Industriale Durabile (IPID) de la Facultatea de Inginerie Industrială din Grenoble.

Sunt prevăzute 120 ore de activitate (cursuri, tutoriale, aplicații și vizite la întreprinderi) care se încheie cu evaluarea cunoștințelor.

Școala de vară, desfășurată în limba engleză, cuprinde următoarele 6 module: Materials (Prof. Corneliu Crăciunescu), Product design (SL Felicia Banciu), CAD (SL Adrian Dume și As. Ștefan Țîmpea), Process Planning (Conf. Cristian Turc), CAM (Conf. Adrian But) și Metrology (Conf. Aurel Tulcan)

Responsabili acțiune: Prof. George Drăghici și SL Cristian Cosma.

Colaborarea Universității Politehnica Timișoara cu Institutul Politehnic din Grenoble în domeniul concepției integrate a produselor și proceselor datează de peste 20 ani, la UPT fiind organizat în anul 1999, cu sprijinul Ambasadei Franței la București, primul Modul de învățământ francofon susținut de profesori de la Grenoble, în cadrul studiilor aprofundate Fabricație flexibilă.

Colaborarea a continuat cu participarea unei echipe din UPT la proiecte europene (FP 6, Leonardo da Vinci, Erasmus+), stagii de proiect de diplomă, master și doctorat ale studenților din UPT la Grenoble, iar în ultimii 10 ani organizarea școlii de vară „Product design and manufacturing”.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive