Chestionar „Smart City & Campus – You and the University/Campus”

Marti, 27 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Centrul Multimedia desfășoară în perioada 24.01.2015 – 6.02.2015 un studiu în vederea evaluării standardului de Smart City & Campus al UPT și al orașului Timișoara. Studiul se derulează în cadrul unei colaborări internaționale,  propunându-și  să înțeleagă modul în care campusul și orașul răspund nevoilor dumneavoastră. În plus, își dorește să identifice potențiale oportunități de dezvoltare [...]

CERCETARE - COOPERARE

Premiu la IFToMM Asian Conference on Mechanism and Machine Science

Luni, 26 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Lucrarea „Design and Control Solutions for Haptic Elbow Exoskeleton Module Used in Space Telerobotics” a obținut  premiul „Best Paper Award”, în cadrul celei de-a 3-a Conferinţe Asiatice IFToMM de Ştiinţa Mecanismelor şi Maşinilor.  Conferinţa a avut loc  la Tianjin, China, în  perioada 9 – 10 iulie 2014. Autorii lucrării sunt Conf. dr. ing. Erwin-Christian Lovasz, [...]

CERCETARE - COOPERARE

Arealul retoricii: explorări critice

Joi, 22 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

În data de 23 ianuarie va avea loc prima ediție a seminarului științific studențesc „Arealul retoricii: explorări critice”. Evenimentul se va desfășura în intervalul 10:00-13:00, în sala A225 din clădirea ASPC, fiind organizat de Asist. dr. Cosmin BĂIAȘ. Seminarul își propune să consolideze cunoștințele dobândite în cadrul disciplinei Retorică și argumentare. O parte dintre studenții [...]

EVENIMENT

Grant suport pentru premianții Academiei Române

Marti, 20 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Autorii lucrărilor premiate de Academia Română vor primi un grant suport în valoare de 1500 de euro, potrivit hotărârii Consiliului de Administrație al Universității Politehnica Timișoara nr. 2/ 13.01.2015. Grantul va fi oferit pentru fiecare din cele două premii obținute, fiind atribuit autorilor din UPT.

ALTE ANUNȚURI

Expoziția „Politehnica în artă, arta în Politehnică”

Luni, 19 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Fundația Politehnica organizează în perioada 22 ianuarie – 5 februarie, la Galeria HELIOS, din Piața Victoriei, expoziția „Politehnica în artă, arta în Politehnică”, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrările a 15 artiști, foști absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara. Vernisajul acestei expoziții va avea loc joi, 22 ianuarie, de la ora 18:00.

EVENIMENT

Prezentare burse de cercetare Humboldt

Vineri, 16 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Miercuri, 11 februarie, de la ora 14:30, în Sala Mică a Senatului UPT, va avea loc o prezentare a burselor de cercetare Humboldt. Prezentarea va fi susținută de Conf. univ. dr. Ruxandra Cosma, ambassador scientist la Fundația Alexander von Humboldt,  și se adresează  cadrelor didactice, cercetătorilor, postdoctoranzilor și doctoranzilor din ultimul an de studiu.

CERCETARE - COOPERARE

Susținere teză de abilitare Conf. dr. ing. Sorin MUȘUROI

Joi, 15 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Luni, 19 ianuarie, de la ora 12:00, în Sala a Mare a Senatului, va avea loc susținerea publică a tezei de abilitare cu titlul „Contributions to the Optimal Structures of the Electromechanical Systems and the Electric Power Quality”, elaborată de Conf. dr. ing. Sorin Mușuroi.

EVENIMENT

Susținere teză de abilitare Prof. dr. ing. Mihai Victor MICEA

Marti, 13 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Vineri, 16 ianuarie, la ora 11:00, în sala A109 din clădirea Electro, va avea loc susținerea publică a tezei de abilitare cu titlul „Research and Achievements in Real-Time and Embedded Systems, Intelligent Sensor Networks and Robotic Environments”, elaborată de  Prof. dr. ing. Mihai Victor Micea.

EVENIMENT

Lansare de carte organizată de Fundația Politehnica

Luni, 12 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

Joi, 15 ianuarie, Fundația Politehnica va organiza un eveniment de lansare a cărții „Banatul în lupta antiotomană”, scrisă de Ioan Hațegan și Alexandru Kosa și tipărită de editurile Banatul și Artpress din Timișoara. Lansarea va avea loc în Sala Senatului UPT, începând cu ora 15:00.

EVENIMENT

Premiile Academiei pentru 2012 (II)

Joi, 8 ianuarie 2015,  postat de Laura Mirică

În data de 19 decembrie 2014 a avut loc decernarea premiilor Academiei Române pentru anul 2012, eveniment care s-a desfășurat în cadrul ședinței solemne a Adunării Generale a Academiei Române. Pe lângă premiul „Anghel Saligny” obtinut de  Prof. dr. ing. Dan Dubină, UPT a mai fost distinsă și cu premiul „Costin D. Nenițescu”, din cadrul [...]

CERCETARE - COOPERARE


Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive