Traducerea în mediul academic şi profesional

Luni, 23 aprilie 2018,  postat de Raluca ILISIE

Marți, 24 aprilie 2018, ora 10, Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, va avea loc seminarul ştiinţific Traducerea în mediul academic şi profesional, ediția a VII-a.

Studenții anilor I, II și III ai Facultății de Științe ale Comunicării, specializarea Traducere și interpretare, secția engleză-franceză, vor prezenta proiectele realizate în cadrul disciplinelor de traducere (limba franceză). Proiectele constau în analiza și traducerea textelor de larg interes și a textelor specializate din limba franceză în limba română. În cadrul seminarului va fi organizată și o expoziţie de traduceri.

Invitata ediției din acest an este doamna Carmen Toma, Field officer – DG TRANSLATION, EUROPEAN COMMISSION, care va susține prelegerea cu titlul „Multilingvismul în instituțiile Uniunii Europene: exemplul Direcției Generale Traduceri”. Invitata le va prezenta studenților inițiativele Comisiei Europene de promovare a multilingvismului, tipurile de documente traduse, metodele și instrumentele utilizate în traducere, modul în care se asigură calitatea traducerilor, oportunitățile de stagii și de angajare în instituțiile Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara. Organizator: prof. dr. habil. Mirela-Cristina Pop.

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive