Studenţi la Calculatoare cu realizări de vârf

Marti, 9 iulie 2013,  postat de Laura-Maria Ilie

Mai mulți studenți și proaspeţi absolvenți ai specializării Calculatoare și Tehnologia Informației au obținut recent performanțe de vârf, cu recunoaștere internațională.

Otilia Stretcu, studentă în anul III CTI, a obținut bursa memorială Anita Borg acordată de Google pentru a încuraja performanța femeilor în domeniul calculatorelor. Otilia va participa la întâlnirea anuală organizată de Google la Zurich pentru câștigătoare și finaliste. Ea continuă astfel performanța altor studente de la UPT în competiția de burse Anita Borg: Bogdana Popa (câștigătoare în 2011), Lavinia Basaraba și Ioana Verebi (câștigătoare și, respectiv, finalistă în 2010). Otilia Stretcu a fost selectată și în programul Summer at EPFL, fiind printre câțiva zeci de studenți din Europa care efectuează stagii de vară în grupurile de cercetare de la universitatea elvețiană.

Alexandru Gyori, absolvent al anului IV CTI, a reușit performanța de a avea două articole științifice la conferințe de prim nivel în inginerie software: un articol cu demonstrație practică la International Conference of Software Engineering și un articol în secțiunea de cercetare la Foundations of Software Engineering. Alex își va începe din toamnă doctoratul, fiind acceptat la University of Illinois, una din cele mai bune din SUA.

Alexandra Olimpia Bugariu, tot din anul IV CTI, a obținut o bursă de studii la European Master of Software Engineering, fiind selectată printre 8 bursieri din peste 500 de candidați. Ea va studia câte un an la universitățile din Bolzano și Kaiserslautern.

 

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive