UPT, bine reprezentată la ATOMS 2024

Joi, 5 septembrie 2024,  postat de Ronkov Lucian

În săptămâna 26-30 august 2024, Universitatea Politehnica Timișoara a participat, prin prof.univ.dr.ing. Florin Alexa și ș.l.dr.ing. Teodor Petrița, la două evenimente desfășurate la Universitatea Maritimă Constanța: Școala de vară de antene și propagare și ulterior conferința științifică ATOMS 2024, ambele sub egidă IEEE.

UPT a fost prezentă la conferință cu 6 lucrări, din care 5 au avut ca prim autor studenți UPT: un doctorand, doi masteranzi și doi absolvenți de studii de licență. O parte din autori – doctoranda Mădălina Coșniță, studenții Alexandru Gabriel Indricuț și Rareș Dobre-Baron – au fost prezenți și personal la conferință în echipa UPT.

Lucrarea care îl are ca prim autor pe Rareș Dobre-Baron (Rareș Dobre Baron, Teodor Petrița, Sorin Nanu – An Efficient Indoor Positioning Method Using Machine Learning and Multiple Wi-Fi Access Points) a obținut distincția Excellent Paper Award din partea organizatorilor.

ATOMS este un forum bienal pentru schimbul de informații privind cercetarea și dezvoltarea, cu accent pe modele, tehnici de măsurare și instrumente de simulare pentru inginerie. De asemenea, își propune să reducă decalajul dintre diferite domenii, cum ar fi ingineria electronică, comunicațiile, procesarea semnalului, ingineria electrică și protecția mediului, în ceea ce privește metodele de modelare și validare experimentală.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive