Recunoaștere internațională pentru un cadru didactic din Universitatea Politehnica Timișoara

Vineri, 19 iulie 2024,  postat de Ronkov Lucian

În Adunara Generală din 18.07.2024, dl. prof.univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș a fost ales vicepreședintele Societății Germane pentru Studii de Traducere și Interpretare – Deutsche Gesellschaft für Übersetzungs- und Dolmetschwissenschaft (DGÜD).

Societate academică cu caracter internațional, DGÜD reunește nume celebre care au contribuit la dezvoltarea traductologiei, precum Gerhard Budin, University of Vienna, Gyde Hansen, Copenhagen Business School, Heidrun Gerzymisch, University of Saarbrucken, Daniel Gile, Universite Paris 3 Sorbonne Nouvelle, Julianne House, University of Hamburg, Sylvia Kalina, Koln Technical University, Lew Zybatow, University of Innsbruck și mulți alții.

Daniel Dejica-Carțiș își propune să contribuie și din această funcție la îndeplinirea obiectivelor generale DGÜD, și anume consolidarea statutului științific al traductologiei și promovarea disciplinei în contexte sociale, politice, economice, științifice și tehnice la nivel național și internațional.

Daniel Dejica-Carțiș este profesor universitar în cadrul Departamentului de Comunicare și Limbi Străine al Universității Politehnica Timișoara, decan al Facultății de Științe ale Comunicării și director al Centrului de Studii Avansate în Domeniul Traducerii – PoliCAT UPT. Este conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste, Universitatea de Vest din Timișoara, a făcut parte din comisia de studii doctorale a Societății Europene de Studii de Traducere – EST, coordonează seria de evenimente Translating Europe Workshops organizate la Universitatea Politehnica Timișoara sub egida Direcției Generale pentru Traduceri a Comisiei Europene, și împreună cu Muguraș Constantinescu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) și Titela Vîlceanu (Universitatea din Craiova), coordonează volumele din cadrul seriei O istorie a traducerilor în limba română, publicate la Editura Academiei Române.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive