Apel proiecte POCIDIF – Sprijin pentru proiecte de CDI pentru consorții tematice între parteneri publici-privați

Miercuri, 19 iunie 2024,  postat de Roxana Sirbu

Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat ghidul Sprijin pentru proiecte de CDI pentru consorții tematice între parteneri publici-privați, aferent Programului Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, Prioritatea 1. Susținerea și promovarea unui sistem de CDI atractiv și competitiv în România, Obiectivul Specific: RSO1.1. Dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea de tehnologii avansate (FEDR), Acțiunea 1.1 – Sprijin pentru sectorul privat și pentru colaborarea între actorii din sistemul public și mediul de afaceri în domeniul CDI, Măsura 1.1.2 – Creșterea gradului de colaborare public-privat (OC și IMM), Apel de proiecte: Sprijin pentru proiecte de CDI pentru consorții tematice între parteneri publici-privați.

Prezentul apel este competitiv, cu termen limită de depunere. 

Depunerea proiectelor se va realiza pe platforma MySMIS2021, începând cu data de 28 iunie 2024, ora 10.00, până la data de 27 august 2024, ora 17.00

Solicitanții eligibili sunt IMM-uri și organizații de cercetare. În cadrul prezentului apel, un IMM/organizație de cercetare poate participa într-un singur proiect.

În cadrul acestui apel de proiecte se vor depune doar proiecte în parteneriat, sub formă de consorții formate din cel puțin: 3 IMM-uri și o organizație publică de cercetare. Consorțiul poate include mai multe IMM și organizații de cercetare publice sau private, atât timp cât cerința minimă privind parteneriatul public-privat a fost îndeplinită.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 140.000.000 euro. Valoarea maximă eligibilă pentru un proiect în cadrul acestui apel este de 10.000.000 euro, echivalent 49.759.000 lei. Pentru proiectele care propun cel mai înalt nivel de pregătire tehnologică (TRL 9), valoarea maximă eligibilă pentru un proiect în cadrul acestui apel este de 15.000.000 euro, echivalent 74.638.500 ( la cursul inforeuro din luna mai 2024,1 euro = 4.9759 lei)

Activități eligibile

Activități eligibile exclusiv pentru IMM-uri (lider și/sau parteneri în proiecte):

  • activități pentru introducerea rezultatelor cercetării, inovării și transferului tehnologic în producție;

Activități eligibile pentru ambele categorii de beneficiari (organizații de cercetare și IMM-uri)

  • activitățile de cercetare – dezvoltare (cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală);
  • activități de inovare de produs;
  • activități de inovare de proces și organizațională;
  • activitățile de transfer tehnologic/de cunoștințe;
  • activităţile de informare şi publicitate privind proiectul (obligatorii);
  • activități de audit de proiect (opțional);
  • activități de management de proiect.

Ghidul Solicitantului Condiții Specifice „Sprijin pentru proiecte de CDI pentru consorții tematice între parteneri publici-privați” și anexele acestuia pot fi descărcate de aici:

Persoanele care doresc să depună o cerere de finanțare în cadrul acestui apel sunt rugate să completeze fișa de proiect de aici până la data de 28.06.2024 și să o trimită pe mail la roxana.sirbu@upt.ro. 

Persoana de contact din cadrul Biroului Proiecte Fonduri Structurale este:

  • Roxana SÎRBU, e-mail: roxana.sirbu@upt.ro; tel. 0256 40 3112

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive