M100: Apel deschis pentru orașele din România care doresc să devină neutre din punct de vedere climatic

Marti, 18 iunie 2024,  postat de Raluca ILISIE

M100: Apel deschis pentru orașele din România care doresc să devină neutre din punct de vedere climatic

Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity-Building

Obiectiv general:

Proiectul “Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity-Building” are ca obiectiv general sprijinirea orașelor, în special a celor din regiunile mai puțin dezvoltate și a orașelor mici și mijlocii, în planificarea tranziției către neutralitatea climatică.

Proiectul este implementat sub egida M100: Mirror Mission Cities Hub Romania – Misiune Oglindă a Misiunii UE „100 oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

Începând cu data de 17 iunie 2024, orașele din România sunt invitate să se alăture Misiunii Oglindă M100, printr-un apel deschis de propuneri de proiecte. La finalul perioadei de aplicație, 10 dintre acestea vor fi selectate pentru a beneficia de susținere în dezvoltarea capacității pentru a deveni orașe verzi.

Apelul este deschis până în data de 15 septembrie 2024 și este dedicat tuturor orașelor de pe teritoriul României cu peste 50.000 locuitori care își doresc și își propun să își îmbunătățească impactul asupra mediului și să se alinieze, astfel, țintelor europene privind reziliența în fața schimbărilor climatice. Localitățile selectate vor beneficia de expertiză, sprijin tehnic și administrativ pentru creșterea capacității în vederea atingerii neutralității climatice.

Informații legate de Apel sunt disponibile la următorul link: https://uefiscdi.gov.ro/news-m100-apel-deschis-pentru-orasele-din-romania-care-doresc-sa-devina-neutre-din-punct-de-vedere-climatic

 

Persoanele de contact din cadrul Serviciului Promovare, Monitorizare și Valorificare Proiecte CDI şi Rezultate Ştiinţifice sunt:

Agnes STEPANIAN – e-mail: agnes.stepanian@upt.ro; tel:0256403010

Ioana BRAZDĂU – e-mail: ioana.brazdau@upt.ro; tel:0256403040

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive