Experiența din campusul Politehnicii ca proiect de sustenabilitate – într-o carte

Miercuri, 12 iunie 2024,  postat de Ronkov Lucian

Ajuns la final, proiectul University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption (USE-REC), finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România” care s-a desfășurat în campusul Politehnicii timișorene este prezentat pe larg în paginile volumului bilingv semnat de echipa de management a acestui demers.

Vasile Gherheș, Mariana Cernicova-Bucă, Gabriel-Mugurel Dragomir și Adina Palea împărtășesc experiențele și provocările proiectului în capitolele volumului intitulat Comunicare în sprijinul sustenabilității. Diagnoză, intervenție și experiență transformatoare într-un campus studențesc. / Communicating sustainability. Diagnosis, intervention, and transformative experiences on a student campus, apărut la editura Tritonic.

Proiectul și-a propus să reducă decalajul dintre atitudinile studenților și comportamentele lor privind utilizarea eficientă a energiei, să stimuleze consumul responsabil de energie în campus și/sau acasă prin instruiri, campanii de conștientizare, concursuri și evenimente de consolidare a comportamentului pro-mediu. O astfel de abordare imaginează obiectivul de creare a unui campus sustenabil nu numai prin componente tehnice, ci și prin implicarea principalelor părți interesate în utilizarea mai eficientă și mai durabilă a energiei. Povestea proiectului poate reprezenta o sursă de inspirație pentru creșterea sustenabilității locuirii într-un campus studențesc.

Volumul poare fi descărcat gratuit, în format pdf sau epub, de pe site-ul editurii: https://www.tritonic.ro/isbn-Comunicare_in_sprijinul_sustenabilitatii-978-606-749-747-2.htm

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive