Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat Investiția 7 – Consolidarea excelenței și susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programului Orizont Europa, cu finanțare din fondurile aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Marti, 28 mai 2024,  postat de Raluca ILISIE

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat Investiția 7 – Consolidarea excelenței și susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programului Orizont Europa, cu finanțare din fondurile aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Categoria beneficiarilor eligibili este regăsită la articolul 10 din schema de ajutor de stat ( https://www.mcid.gov.ro/programe-europene/pnrr/componenta-9-suport-pentru-sectorul-privat-cercetare-dezvoltare-si-inovare/) :

Art. 10

(1) Beneficiarii ajutorului de stat oferit prin prezenta schemă sunt organizațiile de cercetare care desfășoară o activitate economică în cadrul proiectului, precum și întreprinderile cu activitate de cercetare care, la data intrării în vigoare a prezentei scheme, desfășoară activitate de cercetare, dezvoltare și inovare:

- în cadrul proiectelor de cercetare în derulare în cadrul parteneriatelor europene din programul Orizont 2020;

- în cadrul proiectelor de cercetare derulate în legătură cu cele 5 misiuni de cercetare-inovare ale UE finanțate prin programul Orizont Europa;

- în cadrul parteneriatelor finanțate prin programul Orizont Europa, respectiv parteneriate cofinanțate și parteneriate instituționalizate, inclusiv următoarele parteneriate: Tehnologii digitale cheie, Parteneriatul european pentru cloud-ul științei deschise, Parteneriatul european pentru calculatoare de înaltă performanță, Parteneriatul european de promovare a tranziției urbane și pentru dezvoltare durabilă, Parteneriatul european pentru conservarea biodiversității, Parteneriatul european pentru tranziția la energia curată.

(2) Proiectul finanțat în cadrul programelor de tip parteneriat european și în cadrul misiunilor Orizont Europa trebuie să fie în derulare la data lansării apelului de proiecte aferent prezentei scheme.

Obiectivul acestei investiții este de a crește ratele de succes ale aplicațiilor pentru programul Orizont Europa. Investiția va acorda finanțare complementară proiectelor de cercetare, dezvoltare și inovare în contextul parteneriatelor europene și al misiunilor UE, prioritizând propunerile de proiecte cu o puternică componentă de „green” și „digital”.

Măsurile avute în vedere sunt:

(i) co-finanțarea proiectelor de cercetare recomandate pentru finanțare în cadrul parteneriatelor europene și misiunilor UE. Un buget maxim de 300.000 EUR pentru fiecare partener român ce participă la Parteneriatele Europene și la Misiunile UE va fi alocat conform regulilor specifice apelului. Se vor semna cel puțin 35 și maximum 55 de contracte cu participanții români la parteneriatele europene și la Misiunile UE;

(ii) proiecte complementare cu scopul de a crește impactul proiectelor implementate în cadrul Orizont 2020 sau Orizont Europa care sunt deja finanțate (în derulare sau finalizate recent). Până la 10 proiecte complementare de cercetare vor fi finanțate cu un buget maxim de 1.000.000 EUR pe proiect;

(iii) proiecte de consolidare a capacității resurselor umane în sinergie cu programele naționale / POCIDIF. Până la 10 proiecte vor fi finanțate cu un buget maxim de 500.000 EUR pe proiect.

Pentru o mai bună înțelegere a investiției, regăsiți atașat Ghidul Aplicantului și Schema de ajutor de Stat aferentă Investiției 7. Totodată informații importante le puteti gasi regăsi pe site-ul MCID: https://www.mcid.gov.ro/programe-europene/pnrr/componenta-9-suport-pentru-sectorul-privat-cercetare-dezvoltare-si-inovare/

 

Lansarea competiţiei: 08.05.2024

Depunerea cererilor de finanţare: 08.05.2024 – 28.06.2024, ora 16.00. Modalitatea de depunere: electronic, prin intermediul platformei https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Ghid: https://oportunitati-ue.gov.ro/program/planul-national-de-redresare-si-rezilienta/componenta-9-sprijin-pentru-sectorul-privat-cercetare-dezvoltare-inovare/#beneficiar-domeniu

 

Persoanele de contact din cadrul Serviciului Promovare, Monitorizare și Valorificare Proiecte CDI şi Rezultate Ştiinţifice sunt:

Agnes Stepanian- e-mail: agnes.stepanian@upt.ro; telefon: 0256403010

Anamaria FEIER – e-mail: anamaria.feier@upt.ro

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive