Concursul studențesc Building Construct

Marti, 21 mai 2024,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 14:00, în amfiteatrul „Victor Vlad”, concursul studențesc „Building Construct”.

Building Construct este un concurs adresat studenţilor din anul I de la Facultatea de Construcţii, cu tema „Utilizarea materialelor de constructii moderne”, fiind un proiect conceput pentru pregătirea studenților ca viitori specialişti în domeniul construcţiilor şi în special al materialelor de construcţii.

Prin derularea proiectului se urmăreşte îmbunătățirea abilităţilor studenţilor, dezvoltarea imaginației şi familiarizarea, încă din primul an, cu munca în echipă.

Proiectul are ca public țintă studenții de la Facultatea de Construcții, din anul I, de la următoarele secții: I.C. (Inginerie Civilă în limba romană), I.C.G. (Inginerie Civilă în limba germană), I.C.E. (Inginerie Civilă în limba engleză).

Pe parcursul a 2 luni, studenţii, organizați în echipe de maxim 16 membri, au avut de studiat materiale de construcţii sustenabile, iar ulterior de realizat o machetă folosind aceste materiale. Pe parcursul derulării proiectului, studenții au ținut o legătură permanentă cu cadrele didactice de la Disciplina de Materiale de Construcţii (cu rol de tutori-cadre didactice), cu studenţii din cadrul OSTL (cu rol de tutori-studenţi) și cu specialiști din domeniu.

Proiect are două etape distincte:
- Etapa I – Realizarea unei machete şi studierea unui material de construcții nou/sustenabil;
- Etapa II – Prezentarea machetei şi materialului nou în Gala de jurizare/premiere.

În cadrul Galei de jurizare echipele participante îşi prezintă rezultatele. Machetele/ideile/produsele sunt evaluate de către un juriu format din cadre didactice, specialişti şi reprezentanţi ai studenților.

Se vor premia cele mai bune idei/machete expuse de studenți.

ALTE ANUNȚURI, DIDACTIC, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive