Conferință Anton Sterbling

Luni, 22 aprilie 2024,  postat de Ronkov Lucian

Miercuri, 24 aprilie 2024, la ora 16:00, va avea loc în Amfiteatrul K1, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara (Bv. Vasile Pârvan nr. 2 B) conferința Auf den Spuren der Deutschen im Banat – Aufbruch in die Moderne (Pe urmele germanilor în Banat – Începuturile modernității), susținută de prof. univ. dr. Anton Sterbling, sociolog, scriitor și membru fondator al Grupului de Acțiune Banat.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara, în colaborare cu Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara, sub egida căreia funcționează Centrul Cultural German (https://www.facebook.com/ccgtm.ro) .

Anton Sterbling este profesor universitar, sociolog, scriitor și membru fondator al Grupului de Acțiune Banat. După absolvirea studiilor de sociologie în Germania, a fost profesor la Universitatea din Mannheim, Universitatea din Hamburg, Universitatea din Heidelberg, Universitatea din Bonn și Hochschule der Sächsischen Polizei din landul Saxonia. A scris peste 60 de cărți științifice și literare, a editat peste 40 de volume și a publicat peste 700 de articole în reviste de specialitate, în ziare și în antologii.

În cadrul conferinței, scriitorul și profesorul Anton Sterbling va vorbi despre caracterul modern al literaturii de expresie germană din Banat, despre înființarea Grupului „Aktionsgruppe Banat”, și va prezenta, totodată, ultima lui carte, Rückkehr aus dem Klimadelirium und die merkwürdige Begegnung mit Nikolaus Lenau in Wien (2024), apărută de curând la Pop Verlag în Ludwigsburg, Germania (https://wp.pop-verlag.com/?p=6795).

În iunie 2022, Universitatea Politehnica Timișoara a fost, alături de Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara și de Biblioteca BCUPT, parteneră a conferinței internaționale „Der Wille zur Veränderung – das ist die Realität – 50 Jahre Aktionsgruppe Banat”, organizată la inițiativa Deutsches Kulturforum Östliches Europa (German Culture Forum for Central and Eastern Europe), cu prilejul celebrării a 50 de ani de la înființarea Grupului de Acțiune Banat.

Prin evenimentele organizate împreună, Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara și Centrul Cultural German își propun să promoveze valorile culturale ale germanilor din Banat și să contribuie la valorificarea patrimoniului cultural multietnic din această regiune.

Conferința este organizată de lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan, cadru didactic la Departamentul de Comunicare și Limbi străine și președinta Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara și face parte din seria de evenimente Auf den Spuren der Deutschen im Banat (Pe urmele germanilor în Banat).

Alte detalii despre eveniment se găsesc la adresa: https://www.sc.upt.ro/ro/noutati

 

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive