Bursele Fulbright U.S. Scholar 2025-2026

Luni, 4 martie 2024,  postat de Ronkov Lucian

Comisia Fulbright anunță deschiderea competiției pentru bursele Fulbright U.S. Scholar 2025-2026. Programul se adresează cadrelor didactice, cercetătorilor și experților americani care dețin titlul științific de doctor (sau echivalent) și sunt interesați să predea și/sau să deruleze proiecte de cercetare în România, indiferent de domeniul academic.

Comisia Fulbright Româno-Americană invită membrii comunităților academice din România să recomande acest program în rândul colegilor din SUA. Aceștia pot fi profesori, cercetători, artiști sau experți americani pe care i-au întâlnit în cadrul unor conferințe sau alte evenimente academice, parteneri în diverse proiecte de cercetare internaționale sau specialiști în anumite domenii cu care doresc să colaboreze prin intermediul programului Fulbright.

Candidații americani sunt invitați să exploreze catalogul programului pentru informații cu privire la tipurile de burse disponibile: Catalog of Awards | U.S. Fulbright Scholars

Durata bursei: patru sau nouă luni în anul academic 2025-2026. În anumite situații pot fi luate în considerare propuneri cu o durată de minimum 3 luni.

Instituție gazdă: bursierii pot alege orice instituție de învățământ superior din România. În anumite cazuri, sunt acceptate și afilierile cu ONG-uri sau alte instituții care nu aparțin neapărat domeniului academic (de exemplu: instituții culturale). Candidații sunt încurajați să includă o scrisoare de invitație din partea instituției gazdă.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 16 septembrie 2024.

Beneficii bursă: indemnizație pentru cheltuielile de cazare și de trai, alocație pentru transportul internațional și relocare, alocație pentru integrarea în comunitate, acoperire medicală, alocație suplimentară pentru membrii familiei care însoțesc bursierul (dacă este cazul).

Informații despre procesul de aplicare și criteriile de eligibilitate: https://fulbrightscholars.org/us-scholar-awards#steps

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive