Universitatea Politehnica Timișoara preocupată de consumul responsabil și sustenabil

Joi, 29 februarie 2024,  postat de Ronkov Lucian

Luni, 4 martie 2024, începând cu ora 12:00 sala Polivalentă a Bibliotecii UPT găzduiește reuniunea de anunțare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption derulat de Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia. Proiectul urmărește să sporească cunoștințele studenților timișoreni privind consumul responsabil energie, să dezvolte comportamente de cruțare a resurselor de energie, respectiv de reducere a amprentei de CO2 în viața și activitățile din campusul Politehnicii.

La capătul unui maraton al sustenabilității, echipa de proiect va anunța câștigătorii concursului Cămin – campion al consumului responsabil, categoriile de consum luate în considerare fiind energia electrică, apa și energia termică.

Evenimentul este o „prefață” la Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, instituită în amintirea discursului ținut la 15 martie 1962 de președintele american John F. Kennedy, care definea pentru prima dată drepturile consumatorului: „Calitatea de consumator, prin definiție, ne include pe toți. Consumatorii sunt cel mai mare grup din punct de vedere economic, care influențează și este afectat de marea majoritate a deciziilor economice publice sau private. Cu toate acestea, sunt singurul grup important ale cărui opinii nu sunt auzite foarte des”. Studenții Politehnicii au demonstrat, în cadrul proiectului, atitudini și comportamente de consum responsabil, care încurajează o prognoză optimistă privind asigurarea sustenabilității campusului timișorean și, mai larg, a societății românești.

Proiectul University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption beneficiază de o finanțare de la 196.202 euro, asigurată prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

ALTE ANUNȚURI

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive