XR Show Patrimoniul sub reflectoare Timișoara

Miercuri, 29 noiembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

XR Show Patrimoniul sub reflectoare Timișoara, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, va cuprinde demonstrații de tehnologii digitale, experimente științifice și prezentări remarcabile ale patrimoniului cultural al orașului, aducând în prim-plan inovații și tehnologii de vârf.

Evenimentul va avea loc în data de 09 – 10 decembrie 2023, în spațiul Muzeului Tehnic UPT – ExperimentariumTM, între orele 11:00 – 17:00, iar participarea este gratuită.

Vor fi incluse diferite tehnologii digitale precum realitatea augmentată, virtuală și mixtă, holograme și aplicații interactive, toate prezentate sub forma unor tururi ghidate în incinta Muzeului UPT. Participanții vor avea oportunitatea de a experimenta demonstrații spectaculoase de fizică și experimente de chimie ce vor stimula toate cele 5 simțuri, precum și de a descoperi premierele tehnice ale Timișoarei.

Punctul central al evenimentului vor fi instalațiile interactive fiind posibile cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală și mixtă, un concept dezvoltat de Universitatea Politehnica Timișoara. Vizitatorii vor putea experimenta „o călătorie virtuală scurtă” prin istoria cartierelor vechi ale orașului, folosind tehnologii de realitate augmentată și virtuală, și vor putea asculta povești ale diversității multiculturale și multietnice ale orașului.

De asemenea, se vor putea bucura de interacțiuni unice cu obiecte de patrimoniu scanate 3D și integrate în aplicațiile de realitate mixtă, prin care vor avea oportunitatea de a completa jocul interactiv pe care Spotlight Heritage l-a pregătit pentru cei curioși.

Printre elementele incluse în XR Show se numără:

Prin această expoziție remarcabilă, evenimentul XR Show Patrimoniul sub reflectoare Timișoara oferă participanților nu doar o incursiune în tehnologii de ultimă generație, ci și o călătorie captivantă prin istoria, cultura și diversitatea orașului. Este o ocazie unică de a descoperi potențialul inovației tehnologice de a da viață și a evidenția valorile culturale și istorice bogate ale Timișoarei într-un mod spectaculos și interactiv.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresahttps://spotlight-timisoara.eu/și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara” sau scanând codul QR alăturat acestui comunicat.

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

 

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive