Workshop în domeniul traducerilor, cu invitați de seamă

Joi, 23 noiembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 10:00, în amfiteatrul K1 din Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, va avea loc workshop-ul Sprachen verbinden – Übersetzung und Berufsperspektiven in den Bereichen Politik und Kultur.

Atelierul se adresează studenților de la Facultatea de Științe ale Comunicării (specializarea Traducere și Interpretare) și își propune să abordeze diferite aspecte ale traducerii, de la condiția și rolul traducătorului în domeniul politic și cultural până la receptarea procesului de traducere cu un puternic caracter interdisciplinar. Scopul workshop-ului este de a-i familiariza pe studenți cu importanța limbilor străine, cu aptitudinile și competențele unui traducător, precum și cu rolul traducătorilor în domeniul politic și cultural.

Invitații speciali ai workshop-ului vor fi domnul deputat Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane în Parlamentul României și secretar al Camerei Deputaților, și doamna Mona Petzek, directoare a Centrului Cultural German din Timișoara.

Atelierul se desfășoară în contextul aniversării a 30 de ani de existență a specializărilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării a Universității Politehnica Timișoara, și subliniază, totodată, strânsa colaborare dintre facultate și instituțiile partenere.

Evenimentul va fi coordonat de doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan (Departamentul de Comunicare și Limbi străine, președinte a Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara) și organizat în cadrul Zilelor Facultății de Științe ale Comunicării (ediția a VIII-a), în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din România, cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat, cu Centrul Cultural Român și cu Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive