Workshop „Translation as a bridge between languages and disciplines”

Marti, 21 noiembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Marți, 21 noiembrie 2023, la ora 16:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica, Sala Polivalentă (Bd. Vasile Pârvan nr. 2) va avea loc workshop-ul Translation as a bridge between languages and disciplines. Atelierul se adresează studenților de la Facultatea de Științe ale Comunicării și își propune să abordeze diferite aspecte ale traducerii, de la condiția și rolul traducătorului în domeniul politic și cultural până la receptarea procesului de traducere cu un puternic caracter interdisciplinar. Scopul workshop-ului este de a-i familiariza pe studenți cu importanța limbilor străine, cu aptitudinile și competențele unui traducător, precum și cu rolul traducătorilor în domeniul politic.

Invitați în cadrul acestui workshop sunt Excelența Sa doamna Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timișoara și doamna Corina Dan, Consulatul Germaniei la Timișoara.

Evenimentul este coordonat de doamna lect. univ. dr. Ana-Maria Dascălu (Departamentul de Comunicare și Limbi străine, președinte a Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara) și organizat în cadrul Zilelor Facultății de Științe ale Comunicării (ediția a VIII-a), în colaborare cu Consulatul Germaniei și cu Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive