Eveniment special de video mapping și proiecție film documentar

Vineri, 17 noiembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu ora 19:00, parte din programul UPT Campus Creativ, celebrăm primul secol de la înființarea campusului universitar UPT într-un mod cu totul diferit printr-un eveniment multimedia inedit menit să ne provoace să analizăm istoria și să în același timp să ne uităm la viitor într-un mod constructiv. Evenimentul cuprinde o serie variată de momente inedite: lansarea și proiecția unui film documentar despre istoria campusului regizat de Carmen Lidia Vidu, o conferință susținută de Anna Rosling Rönnlund, designer suedez și specialist în vizualizarea datelor, un concept de iluminat ambiental realizat de Anda Maier, un spectacol de video mapping pe fațada Centrului de Conferințe realizat de Electronic Resistance și un concert live al trupei berlineze NOBLESSE OBLIGE.

Câteva detalii despre invitații speciali care vor transforma acest eveniment într-o experiență spectaculoasă:

  • Anna Rosling Rönnlund este un designer suedez care, împreună cu statisticianul și socrul Hans Rosling, a co-fondat Fundația Gapminder, unde este vicepreședinte pentru design și utilizare. Misiunea organizației este să lupte cu ignoranța devastatoare, oferind o viziune asupra lumii bazată pe fapte, una pe care toată lumea o poate înțelege. În misiunea de a identifica acele concepții greșite despre tendințele globale importante, Anna a colaborat și la redactarea cărții – Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think. Volumul lansat în 2018 arată că marea majoritatea oamenilor se înșală cu privire la starea lumii. Oamenii cred că lumea este mai săracă, mai puțin sănătoasă și mai periculoasă decât este în realitate, iar asta se întâmplă din cauza dezinformării.
  • Carmen Lidia Vidu este singurul regizor român care a câștigat atât GOPO, cât și UNITER, premiile de film și teatru românesc pentru cea mai bună regie.
  • Noblesse Oblige sunt un duo care încă din 2006 au marcat puternic scena muzicală independentă din Berlin. Trupa s-a bucurat de peste 300 de concerte peste tot în lume și de varii premii muzicale, printre care și un trofeu MTV Music Awards Berlin.

Evenimentul va începe la ora 19:00 cu spectacolul de video mapping și ulterior publicul va fi invitat în Centrul de Conferințe pentru experiența completă. Numărul de locuri este limitat la capacitatea sălii Auditorium. 

Pentru a participa, vă rugăm să vă înscrieți folosind acest formular: 

https://forms.gle/YKhvDscB9o5BEM4V6

Fiecare persoană care își dorește să participe este rugată să completeze separat formularul.

__________

Evenimentul face parte din programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este deschis publicului larg. Vă rugăm să completați cât mai repede formularul de înscriere pentru a putea participa.

Proiectul „UPT Campus Creativ” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive