Conferință internațională 3OM

Joi, 2 noiembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara va găzdui, în perioada 11 – 14 decembrie 2023, cea de-a doua conferință internațională „Advances in 3OM: Opto-Mechatronics, Opto-Mechanics and Optical Metrology”.

Conceptul 3OM reunește trei domenii complementare:

(1) Opto-Mecatronica este un amestec de optică și fotonică, mecanică de precizie, electronică, control și automatizare, precum și IT.

(2) Opto-Mecanica umple de obicei golul dintre cerințele înalte ale designului optic și capacitățile tehnologiilor mecanice, abordând toleranțe, erori, probleme de poziționare și metode de abordare a acestora. Sunt abordate și aspectele cinematice și dinamice ale sistemelor optice cu piese în mișcare, ceea ce duce înapoi la Control & Automation, dar și la probleme materiale, implicând de exemplu Analiza Elementelor Finite (FEA).

(3) Metrologia optică este o umbrelă mare de aplicații care beneficiază de ambele domenii de mai sus și include domenii la fel de diverse precum măsurătorile industriale (cum ar fi testarea nedistructivă (NDT)), imagistica biomedicală (cu o gamă largă de tehnici, de exemplu optică). Tomografie de coerență (OCT) sau Foto-acustică), Teledetecție, precum și Securitate și Apărare.

Alte domenii care aplică 3OM sunt, de asemenea, în subiectele conferinței, incluzând, dar fără a se limita la, fabricarea laserului și robotica, precum și laserele în medicină.

Conferința se desfășoară în frumosul oraș Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023, în partea de vest a României, onorând Ziua Internațională a Luminii (IDL) 2023 și sărbătorind peste 100 de ani ai Universității Politehnica Timișoara.

Detalii, programul conferinței și termenele limită pentru transmiterea lucrărilor sunt disponibile la adresa: https://3om-group-optomechatronics.ro/advances-in-3om-conference-2023/

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive