Proiectul Erasmus+ Create 4.0 – Workshop 2023

Marti, 24 octombrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul de e-Learning vă invită joi 26 Octombrie 2023 orele 13:00 – 16:00, în Sala polivalentă din Biblioteca Universității Politehnica, Bvd V. Pârvan Nr. 2B, Timișoara la un workshop dedicat educației în mediul preuniversitar, cu accent pe competențe digitale și pe utilizarea elementelor de realitate virtuală și augmentată în procesul de învățare. Acest eveniment este realizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Workshopul se va desfășura în limba română, iar participanții care sunt prezenți fizic vor putea încerca tehnologiile de realitate virtuală și augmentată și vor primi certificat de participare.

Proiectul Erasmus+ Create 4.0 reprezintă o inițiativă în domeniul învățământului preuniversitar, vocațional, axându-se pe integrarea tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată în procesul de învățare. Acesta vizează în special liceele de specialitate, de profil de științe, liceele tehnologice, școlile vocaționale, precum cele de arte, pedagogie, turism, alimentație, medicină veterinară ș.a.m.d., propunându-se să transforme modul tradițional de predare într-o experiență imersivă și interactivă. Cu ajutorul realității virtuale și augmentate, elevii pot simula situații didactice sau explora diferite medii practice din confortul sălii de clasă. Pentru cadrele didactice, Create 4.0 oferă flexibilitate, permițând adaptarea rapidă a scenariilor la nevoile individuale ale studenților și obținerea unui feedback instantaneu. În esență, proiectul îmbină tehnologia de ultimă oră cu pedagogia, oferind un mediu de învățare adaptabil, eficient și captivant.

Realitatea virtuală permite elevilor să experimenteze și să interacționeze cu mediile și situațiile practice într-un mod autentic și interactiv, oferind o perspectivă tridimensională asupra subiectelor studiate. Această abordare modernă promovează nu doar aprofundarea cunoștințelor, ci și dezvoltarea abilităților practice, într-un mediu controlat și sigur. Astfel, fiecare participant va obține un înțeles profund al materiei, completat de experiența directă și tangibilă oferită de aceste tehnologii digitale, pregătindu-se astfel pentru viitor.

Rezultatele proiectului vor fi marcate de o transformare în învățământul vocațional, prin integrarea cu succes a tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată în sala de clasă, explorând scenarii didactice într-un mod autentic și interactiv. Feedback-ul instantaneu și adaptabilitatea oferite de aceste tehnologii vor crește eficiența procesului educațional, rezultând o generație de elevi mai bine pregătită, cu abilități practice consolidate și o perspectivă modernă asupra domeniului lor de studiu.

Pentru participarea fizică la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați aici:

https://form.123formbuilder.com/6541396/inregistrare-create-4-0-workshop-2023

Pentru participarea online la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați aici:

https://upt-ro.zoom.us/meeting/register/tJUkfu-orjotGNR_wPA4_jD2JVnCNMVDQ5zV

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive