Expoziție de istorie și arheologie biblică

Vineri, 29 septembrie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara organizează marți, 3 octombrie 2023, începând cu ora 14.00, la vernisajul expoziției  „Biblia în lumina istoriei. Expoziție de istorie și arheologie biblică”.  Expoziția curatoriată de Claudiu Besserman va cuprinde 32 de planșe care propun „o adevărată lecție de cultură creștină și religioasă și totodată o promovare a cercetării științifice a Bibliei”.

În cadrul aceluași eveniment, va avea loc și prezentarea catalogului care însoțește această expoziție, volum redactat sub coordonarea  Bibliotecii Județene Arad și de Complexul Muzeal Arad.

Acest proiect își dorește să evidențieze faptul că la baza culturii și civilizației europene, se regăsește Cartea Sfântă, tot așa cum în anul 1455, Biblia lui Gutenberg, cunoscută ca Biblia cu 42 de rânduri, ieșea pentru prima dată de sub tipar.

Pe parcursul evenimentului vor fi susținute o serie de prelegeri și discuții la care vor lua parte conf. univ. dr. Sorin Bulboaca, directorul Complexului Muzeal Arad, conf. univ. dr. Sorin Ciutacu, profesor de limbi clasice la Universitatea de Vest din Timișoara, pastoral Vasile Duma, preotul romano-catolic Nicola Laus, preotul greco-catolic Valentin Danciu, și consilierul județean Bojin Mihai (CJT).

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive