Doliu în familia Politehnicii

Marti, 18 iulie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Comunitatea academică Universităţii Politehnica Timişoara a suferit o grea pierdere prin trecerea la cele veşnice a profesorului Alexandru Cornut. Școala a pierdut nu doar o personalitate de excepție, ci și un OM remarcabil, un coleg adevărat, un interlocutor deosebit, de la care aveai ceva de învățat la fiecare întâlnire. Prin întreaga sa activitate, profesorul Alexandru Cornut a avut o contribuţie semnificativă atât la formarea unor generaţii de profesionişti în domeniul ingineriei, cât şi, implicit, la dezvoltarea instituţională şi creşterea prestigiului Politehnicii timişorene.

Alexandru Cornut este inginer electrotehnic, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, promoția 1958, o promoție de aur a instituției. După absolvire, dar și pe parcursul a numeroși ani, a fost angajat în activități profesionale cu finalitate educațională. Activitățile au fost desfășurate atât în învățământul superior tehnic românesc, în cadrul Universității Politehnica Timișoara, cât și în cel algerian, la Școala Politehnică din Alger. În paralel și-a asumat temporar responsabilități de conducere și în sfera managementului academic și al fotbalului de performanță.

În 1987 a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Germania, unde a lucrat până la pensionare în domeniul proiectării industriale. În toate activitățile întreprinse, autorul a probat o temeinică cultură generală și de specialitate. Totodată, a stăpânit foarte bine mijloacele de comunicare interumană, o remarcabilă inteligență și spirit creativ, în adoptarea și promovarea unor decizii optimale. Calitățile enumerate i-au adus numeroase aprecieri.

Volumul „Schițe de viață trăită” este un demers autobiografic de largă extensie temporală și socială, care pune în valoare principii de viață. Principii precum dreptul la opinie personală și nevoia de echitate în relațiile interumane, respectul mutual, viziunea globalizatoare, spiritul de observație și ironia fină caracterizează modul de a fi al autorului.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive