Studenți de la ETTI, premiați în competiții internaționale
Marti, 20 iunie 2023, postat de Ronkov Lucian
Studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Politehnica Timișoara au participat, în ultima perioadă, la o serie de competiții studențești internaționale. Și, așa cum ne-au obișnuit și în anii trecuți, s-au întors cu o serie de premii.
Astfel, la Concursul Internațional Hard&Soft Suceava, echipa formată din 4 studenți de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (Bogdan Radu Preda – anul II, Dragoș Dragotă – anul III Electronică aplicată, Vasile Boroica – anul III Electronică aplicată, Paul Samuel Schuldesz – anul IV Electronică aplicată) s-a clasat pe locul I. Echipa a fost pregătită de as.drd.ing. Elisei Ștefan Ilieș – antrenor și conf.dr.ing. Septimiu Mischie – consilier.
O altă echipă a aceleiași facultăți s-a clasat pe locul I la concursul „Romanian Cansat and Rocketry Championship”, organizat la București de ROSPIN (Romanian Space Initiative). Scopul competiției a fost de a simula lansarea unui mini satelit de dimeniunile unei doze răcoritoare pe o exoplaneta. În mod normal se lansează cu o rachetă la o altitudine de 1000m, dar din păcate vremea a fost nefavorabilă decolării. Satelitul trebuie să aibă o cădere controlată cu ajutorul unei parașute, între timp să trimită prin telemetrie valorile primite de la senzorii de gaze, temperatură, presiune, umiditate, și live video capturat de camera aflată la bordul satelitului. Studenții UPT (Georgies Victor-Antonio și Stoichițoiu Gabriel-Teodor, amândoi în anul I Engleză) s-au clasat pe locul 1, iar anul viitor vor reprezenta România la etapa internațională.
O altă echipă a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, formată din studenții Boroica Vasile și Bodea Paul Avram, licență, anul III – specializarea Electronică Aplicată, coordonați de prof.univ.dr.ing. Dan Lascu, decanul facultății, a participat la cea de-a XII-a ediție a Concursului Internațional Studențesc „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Radauţan”, unde au obținut Premiul Special cu S.A.P.A. (Sistem Automatizat Pentru Apartament).
Căutare
Postări recente
- Workshop Digi Skills 2024
- FormPract - Proiect Stagii de practică
- Competiția deschisă - Știința în Școli
- Seminar tehnico-științific: „Dincolo de arhitectura von Neumann – limitări și perspective în procesarea imaginii în timp real”
- Invitație Kakehashi - UPT Nippon Autumn Fest