Concursul studențesc Building Construct

Marti, 23 mai 2023,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, împreună cu Liga Studenților de la Facultatea de Construcții (OSTL), cu sprijinul Grupului IABSE România, organizează miercuri, 24 mai 2023, la ora 14:00, în amfiteatrul „Victor Vlad”, Building Construct , un concurs adresat studenţilor din anul I de la Facultatea de Construcţii, cu tema „Utilizarea materialelor de construcţie moderne”. Building Construct este un proiect conceput pentru pregătirea studenților ca viitori specialiști în domeniul construcțiilor și în special al materialelor de construcții.

Prin derularea proiectului se urmărește dezvoltarea abilităților studenților, dezvoltarea imaginației și familiarizarea, încă din primul an, cu munca în echipă.

Proiectul are ca target studenții de la Facultatea de Construcții, din anul I, de la următoarele secții: IC (Inginerie Civilă în limba română), ICG (Inginerie Civilă în limba germană), ICE (Inginerie Civilă în limba engleză).

Studenții se vor organiza în echipe de maxim 7 membri și se înscriu pentru realizarea unor machete sau prezentarea unei idei, utilizând materiale de construcții. Pe 2 luni, studenții vor realiza o machetă / idee / produs / material modern o legătură permanentă cu cadrele didactice de la Disciplina de Materiale de Construcții (cu rol de tutori-cadre didactice), cu studenții din cadrul OSTL (cu rol). de tutori-studenți) și cu specialiști din domeniu.

Acest proiect este format din două etape distincte:
- Etapa I – Realizarea de produs/idee/machetă;
- Etapa II – Prezentare produs/idee/machetă în Gala de jurizare/premiere.

În cadrul Galei de jurizare a participării echipelor prezinta probabilitate. Machetele/ideile/produsele sunt evaluate de către un juriu format din cadre didactice, specialiști și reprezentanți ai studenților.

Se vor premia cele mai bune idei/machete expuse de studenți.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive