LA PAS ÎN CURTE LA ELECTRO. PICNIC STUDENȚESC

Miercuri, 10 mai 2023,  postat de Raluca ILISIE

Ne întâlnim din nou în curte la Electro pentru cel de-al doilea picnic responsabil. O zi în care studenții Universității Politehnica, dar și alți tineri din oraș și cetățenii Elisabetinului sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună prin experiențe și dialoguri în jurul unor teme care ne preocupă – hrană sănătoasă, combaterea risipei, dezvoltare durabilă, grija față de mediu, evenimente sustenabile.

Joi 18 Mai 2023, orele 11-16

Programul zilei cuprinde activități diverse. Studenții împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic Alimentar Timișoara sunt invitați să gătească pe ritm de dans și să deguste o ciorbă, pregătită din legume salvate. Elevii de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu vor organiza Borcanul anti-risipă, o inițiativă de combatere a risipei alimentare. Totodată, vom pregăti degustări de produse locale, vom organiza un atelier de identificare a etichetelor și vom alege produse cu termen scurt de valabilitate.

Participanții vor avea ocazia să răsfoiască cărți care vorbesc despre creștere și descreștere, economie circulară, reziliență, hrană, dezvoltare durabilă, să intre în dialog cu cercetătorii invitați, să deguste produse din comerțul responsabil sau pur și simplu să asculte muzică, să joace tenis de masă sau badminton în aer liber, într-un spațiu primitor. Cu alte cuvinte, o invitație de a încetini ritmul!

Evenimentul este organizat în cadrul unui parteneriat mai amplu dezvoltat de Biblioteca Universității Politehnica, Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare și Asociația Culturală Diogene, parte a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este co-finanțat de către Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive