O nouă seară de film la Biblioteca UPT. Intrarea liberă

Sambata, 22 aprilie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Lectoratul Francez al Universității Politehnica Timișoara și Lectoratul Francez al Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara și cu Agenția Universitară a Francofoniei, îi invită la film pe toți cei interesați  joi, 27 aprilie 2023, la ora 18.30, la Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT.

Va fi vizionat filmul în limba franceză, cu subtitrare în limba română: Polina, danser sa vie, realizat de Angelin Preljocaj și Valérie Müller în anul 2016.

Rezumat: Rusia, în anii 90. Polina este o dansatoare clasică promițătoare, care a fost influențată încă din copilărie de rigoarea și standardele înalte ale profesorului Bojinski. În timp ce se pregătește să se alăture prestigiosului balet Bolșoi, asistă la un spectacol de dans contemporan care o afectează profund. Suferă un șoc artistic care pune sub semnul întrebării tot ceea ce credea. Decide să lase totul în urmă și se mută la Aix-en-Provence pentru a lucra cu talentata coregrafă Liria Elsaj și pentru a încerca să-și găsească propriul drum. Adaptare după banda desenată de Bastien Vivès.

Intrarea este liberă.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive