Colecții de design vestimentar cu inspirație din trecut și accesorii din materiale reciclate

Marti, 18 aprilie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara organizează miercuri, 19 aprilie 2023, începând cu ora 14:00, în clubul FAUT, expoziția Colecții de design vestimentar cu inspirație din trecut și accesorii din materiale reciclate, eveniment ce va include și o micro-prezentare de modă.

Evenimentul are la baza lucrările studenților din anul 3 de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, create în cadrul disciplinei opționale Design Vestimentar. Tema de anul acesta a fost crearea unor colecții vestimentare cu inspirație din trecut, din orice perioadă stilistică studiată împreună la curs, utilizând parțial sau total materiale reciclabile. Studenții vor prezenta această colecție prin desene realizate în diferite tehnici de reprezentare grafică. În cadrul orelor de seminar au materializat una dintre cele 10 ținute pe un manechin din lemn de dimensiuni reduse (30 cm) și au realizat un accesoriu la scară reală 1 la 1 utilizând pe cât posibil materiale reciclabile.

Lucrările au fost coordonate de lect.dr.arh. Anghel Andreea (cadru didactic și absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism, UPT, promoția 2008) și suport la ultima oră de seminar din partea Laurei Chiriță (designer vestimentar), unde studenții au primit sprijin și sfaturi la partea practică, prin transpunerea unei schițe în realitate, pe acel manechin de mici dimensiuni.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive