Expoziția „Experiment the Light”, la Experimentarium TM

Miercuri, 25 ianuarie 2023,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara organizează joi, 26 ianuarie 2023, începând cu ora 13:00, la Centrul Experimentarium TM, splaiul Spiru Haret, expoziția cu tema „Experiment the Light”, ce reunește lucrări ale studenților anului 3 de la specializarea Mobilier și amenajări interioare.

25 de studenți, dintre care doi studenți Erasmus din Italia, vor prezentata lucrări și machete realizate la seminarul cursului de Lumontehnica din semestrul I, coordonator ș.l. dr. arh. Beatrice Lucaci.

Prima temă prezentată, „Light in a box”, a avut ca scop reproducerea unui efect de lumină din cadrul unui spațiu existent, pentru a înțelege modul în care lumina naturală poate fi direcționată în spațiul interior și poate genera compoziții, centre de interes, reflexii. Provocarea a constat în realizarea efectului ales la o scară mică, într-o cutie, folosind surse exterioare de lumină. A existat și un mare avantaj, acela de a putea schimba unghiul sursei de lumină și astfel s-au generat noi și noi compoziții, unele chiar mai interesante decât cea inițială.

A doua temă prezentată, „Poetic light”, a urmărit surprinderea unor efecte de lumină în patru fotografii și transmiterea unui mesaj poetic prin compoziția creată. Deși ne-am obișnuit să folosim telefonul pentru a surprinde o multitudine de momente, exercițiul acesta a fost dificil prin faptul că implica o narațiune vizuală și, dincolo de efectul surprins, a fost important modul în care aceasta a reușit să fie transmisă grafic, prin paginare, grafică și text.

Cea de a treia tema, „Prototip pentru o lampă de interior”, va fi prezentată în cadrul unei expoziții viitoare, împreună cu alte obiecte de design de la alte materii, în cadrul spațiului expozițional al Bibliotecii UPT.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive