Cea de-a șaptea ediție a Workshopului Internațional - Competențe digitale pentru educație și inovare / Digital Skills for Education & Innovation International Workshop 

Miercuri, 7 decembrie 2022,  postat de Raluca ILISIE

Vineri, 9 decembrie 2022, orele 13:00 – 18:00, Amfiteatrul K1, Centrul de Conferințe UPT – HIBRID

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și Proiectul de cercetare și inovare pentru regiuni europene inteligente și durabile E.I.N.S, organizează vineri, 9 decembrie 2022, între orele 13:00 – 18:00, cea de-a șaptea ediție a workshopului Competențe și abilități digitale/Digital Skills and Competences, cu tema Competențe digitale pentru educație și inovare / Digital Skills for Education & Innovation Workshop.

În această ediție vor prezenta și dezbate teme de actualitate, specialiști de nivel național și internațional, studenți antreprenori și experți din companii, care vor demonstra prin exemple practice, impactul pe care competențele digitale îl pot avea în educație și cum acestea pot stimula inovarea și antreprenoriatul.

Evenimentul va avea loc fizic în Timișoara, în Amfiteatrul K1,  Centrul de Conferințe UPT, B-dul Vasile Pârvan, Nr. 2 B, dar și online și se adresează actorilor din domeniul educației, inovării și al industriilor creative. Participarea este gratuită și vă puteți înregistra online aici: https://elearning.upt.ro/comunitate/digital-skills-for-education-innovation-international-workshop/

Prezentările se vor desfășura în română și în engleză, iar participanții vor primi Digital Skills for Education & Innovation Participant Open Badges (Certificate digitale deschise) online și în plus, Certificate de participare pentru participanții fizic, în sală.

 

Prezentarea unor povești de succes în domeniul educației și inovării, viitoarele planuri educaționale și de inovare prevăzute de universități, școli și companii, precum și diverse concepte privind Competențe Digitale, Open science, Antreprenoriat digital, Realitate Augmentată/Virtuală/Extinsă, Media Experimentală, Blockchain dar și prezentări ale unor start-up sprijinite de către UPT, vor fi punctele de interes ale acestui workshop.

Workshopul va include și studii de caz despre impactul pe care digitalizarea l-a avut asupra educației și culturii, cu exemple din Europa și Timișoara, precum și despre inițiativele și proiectele care pot modela educația viitorului, printre care Traace, Augwearedu, Acadigia, OpenDigCompEdu.

Vezi programul și informații despre vorbitori aici: https://elearning.upt.ro/comunitate/digital-skills-for-education-innovation-international-workshop/

Workshop-ul internațional hibrid Competențe digitale pentru educație și inovare este organizat de Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia – Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și Proiectul de cercetare și inovare pentru regiuni europene inteligente și durabile E.I.N.S, Asociația IEEE România.

E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, Alianța de Universități Europene promovează dezvoltarea orașelor mici și mijlocii și a mediilor lor rurale, transformându-le în regiuni inteligente și durabile, conturând și contribuind la crearea unui viitor prosper, cu o mai bună calitate a vieții pentru o societate europeană în plin progres.

https://eudres.eu/

Proiectul de cercetare și inovare pentru regiuni europene inteligente și durabile E.I.N.S co-creează noi modele pentru universitățile antreprenoriale, stimulează dezvoltarea educației antreprenoriale, oferă sprijin avansat pentru inovare și crearea de afaceri și îmbunătățește colaborarea în triunghiul cunoașterii dincolo de stadiul tehnicii actual.

https://www.eudres.eu/eins

IEEE România încurajează și sprijină activitățile de promovare a ingineriei printr-o varietate de acțiuni, materiale de suport create și împărtășite între colegii din IEEE, organizează conferințe în care sunt prezentate studii din experiențele educaționale, seminarii și webinarii pentru inspirarea celor mai bune practici.

https://romania-edu.ieeer8.org/

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive