Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Spectacol de teatru cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată, în colaborare cu Teatrul Thespis

Miercuri, 14 septembrie 2022,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Teatrul studențesc Thespis și Muzeul Național al Banatului, organizează joi, 15 septembrie, de la ora 20:00, în Piața Bălcescu, un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată – Cartierul Elisabetin, sub reflector! Participarea este gratuită! 

Spectacolul face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara 2022, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, realizat de Universitatea Politehnica Timișoara în colaborare cu Muzeul Național al Banatului.

Regia spectacolului este inspirată din expoziția „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”, organizată în cadrul proiectului, în anul 2020, de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara, care are la bază manuscrisul „Jurnal de familie” al prof.dr. Pia Brînzeu. Acesta va aduce sub reflector poveștile și atmosfera din cartierul Elisabetin, care vor fi redate prin prisma lumii lui Netti dr. Diel, ale cărei amintiri extrase din fragmentele manuscrisului vor contribui la ilustrarea atmosferei din viața cotidiană a cartierului de altădată.

Aspectul inedit va fi oferit de utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, elemente realizate de studenții din echipa proiectului „Spotlight Heritage Timișoara”, de la Universitatea Politehnica Timișoara.

Despre proiectul Patrimoniul sub reflectoare Timișoara/Spotlight Heritage Timișoara

Interpretările artistice și filmele obținute vor fi încărcate pe site-ul web al Spotlight Heritage Timisoara: https://spotlight-timisoara.eu/, respectiv distribuite și promovate prin intermediul tehnologiilor digitale, accesibile oricăror audiențe.

Platforma Spotlight Heritage Timisoara însumează povești din trecut, structurate ca Repere, Secvențe, Comunitate, având ca obiectiv principal atragerea timișorenilor și a vizitatorilor în această lume în care istoria și patrimoniul sunt actualizate și prezentate prin intermediul tehnologiilor digitale, inclusiv o aplicație mobilă cu realitate augmentată, modalități mai accesibile și mai atractive de a contribui la promovarea valorilor culturale, la conștientizarea cetățenilor, la educarea tinerelor generații, ca păstrători ai acestei moșteniri.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara”.

Link aplicații pentru utilizatorii Android: https://is.gd/SjiIgv

Link aplicații pentru utilizatorii iOS: https://is.gd/y6JxeV

Informații despre eveniment sunt disponibile și pe:

Pagina web: https://spotlight-timisoara.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/SpotlightHeritageTimisoara/

Twitter: @spotlight_TM21

Instagram: @spotlight_tm

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive