Workshop internațional Transformare digitală – ediția 1 Experiențe în educația digitală Digital Transformation International Workshop – edition 1- Experiences in Digital Education

Miercuri, 15 iunie 2022,  postat de Raluca ILISIE

Echipele Centrului de e-Learning și Centrului Multimedia – Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu echipa de proiect Erasmus+ MODE-IT vă invită în data de 16 Iunie la Workshop-ul internațional Transformare digitală, ediția 1 – Experiențe în educația digitală/Digital transformation International Workshop, edition 1 – Experiences in digital education. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și echipa de proiect Erasmus+ MODE- IT, având ca temă în acest an – Experiențe în educația digitală.

 

Program:

Joi, 16 Iunie, orele 16:00-18:00 | HIBRID: Amfiteatrul K1, Centrul de Conferințe UPT, B-dul Vasile Pârvan, Nr. 2 B, alăturat Bibliotecii Centrale a UPT și online: Workshop internațional

Transformare digitală, ediția 1 – Experiențe în educația digitală.

Prima ediție a acestui workshop va debuta cu prezentarea curriculumului dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+ „Modernizare curriculară prin implementarea modelului MOOC”, precum și a certificatelor digitale deschise acordate în urma completării acestuia. Evenimentul va cuprinde și prezentări de la partenerii Erasmus+ MODE-IT pe tema conferinței.

Participarea este recunoscută prin Certificate digitale deschise.

Ediția din acest se va concentra pe tema – experiențe în educația digitală și va aborda concepte precum competențe digitale, micro-acreditări și microcredențiale, cursuri bazate pe MOOCs, realitate virtuală și augmentată, blockchain, antreprenoriat și inovare universitară și va include studii de caz despre impactul pe care educația digitală l-a avut asupra învățământului, precum și despre inițiativele și proiectele care pot modela educația viitorului.

Workshop-ul este adresat adresat tuturor actorilor din domeniul industriilor creative, cel cultural, artiștilor, studenților, profesorilor din mediul academic și preuniversitar, dar și publicului larg. În cadrul acestuia, vor exista și sesiuni de interactivitate în mod direct cu participanții.

Vor fi prezentate mai multe inițiative ale universităților europene și ale platformei pentru educație digitală, precum și planurile educaționale și de inovare prevăzute de acestea, printre care și accelerarea pregătirii digitale a instituțiilor de învățământ superior politehnice către adoptarea durabilă a mai multor abordări online și mixte, dezvoltată în cadrul proiectului ”ACADIGIA – Instruire pentru Tehnologii Educaționale în Universitățile Tehnice”.

Ca puncte de mare interes pentru universitățile viitorului și pentru crearea de comunitate care se sprijină pe aceleași valori, dar și pe susținerea acestora în dezvoltarea educației deschise și digitale,

vor fi aduse în discuție inițiativele din România pentru integrarea Blockchain în educație, mai ales în contextul proiectului “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, susținut de parteneriatul cu Infrastructura europeană a serviciilor blockchain (EBSI).

În cadrul workshopului vor avea loc prezentări în amfiteatrul K1. În plus, vor fi aduse la cunoștiință diferite platforme prin care participanții pot accesa cursuri online, gratuite, în mod deschis de la orice nivel, printre care platforma UniCampus, Iversity, cursurile MODE-IT, DigiCulture, EBSI4RO

Evenimentul va avea loc în limba română.

 

Agenda

16:00 – 16:30 – Cursul Online MODE-IT Modernizare curriculară prin implementarea modelului MOOC – Dr. Diana Andone

16:30 – 16:45 – Cursul online Programare Web – Șl.dr.ing. Mihaela Crișan- Vida

16:45 – 17:15 – Cursul online Tehnologii Blockchain – EBSI – Prof.dr.ing. Carmen Holotescu

17:15 – 17:40 – Analiza uneltelor de tehnologii educaționale – ACADIGIA

17:40 – 17:50 – Cursul online dedicat competențelor digitale ale profesorilor – Dr. Diana Andone

17:50 – 18:00 – Demonstrații

________________

MODE IT reprezintă proiectul Erasmus+ „Modernizare curriculară prin implementarea modelului MOOC”. Cinci parteneri MODE IT din Germania, Lituania, Turcia, Portugalia și România încearcă împreună să introducă abordări inovatoare bazate pe MOOC pentru proiectarea și livrarea de cursuri de învățământ superior. Cu alte cuvinte, MODE IT încurajează integrarea pedagogiilor online deschise în cursuri și programe formale pentru a le face mai flexibile și mai atractive pentru studenți.

Detalii despre proiect: https://www.mode-it.eu/

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) derulează în parteneriat proiectul “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain” (Conectarea României prin Blockchain), în cadrul acțiunii CEF-TC-2020-1: Blockchain.

Proiectul are ca scop crearea unui ecosistem durabil pentru accelerarea digitalizării și pentru facilitarea cunoașterii și adoptării tehnologiei Blockchain și a infrastructurii europene de servicii Blockchain (European Blockchain Services Infrastructure – EBSI), de către cetățeni, firme, instituții și administrație.

Detalii despre eveniment: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/workshop-international-transformare-digitala-editia-1/ Pagina de Facebook a proiectului:https://www.facebook.com/euprojectmodeit

Link de zoom webinar pentru inscriere de participare Online hibrid – https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_joIBkaMIRJ2BLbdMaAXMzg

EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive