Studenții Facultății de Construcții de la UPT au participat la „Building Construct”

Vineri, 27 mai 2022,  postat de Ronkov Lucian

Amfiteatrul „Victor Vlad” al Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara a fost miercuri, 25 mai 2022, din nou plin de studenții anului I, care au participat la etapa finală a concursulului Building Construct, de prezentare a proiectelor realizate și de jurizare a acestora. Competiția, organizată de Facultatea de Construcții împreună cu Liga Studenţilor de la Facultatea de Construcţii (OSTL) și având ca partener asociația profesională internațională IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering), a demarat în urmă cu două luni, studenţii având de realizat o machetă/idee/produs/material modern, având o legătură permanentă cu cadrele didactice de la disciplina de Materiale de Construcţii (cu rol de tutori-cadre didactice), cu studenţii din cadrul OSTL (cu rol de tutori-studenţi) și cu specialiști din domeniu.

În cadrul Galei de jurizare echipele participante şi-au prezentat rezultatele, fiecare având la dispoziție 5 minute. Machetele/ideile/produsele au fost evaluate de către un juriu format din cadre didactice, specialişti şi reprezentanţi ai studenților, criteriile principale de jurizare fiind originalitatea, dificultatea (nivelul tehnic) și prezentarea.

Building Construct este un concurs adresat studenţilor din anul I de la Facultatea de Construcţii, cu tema „Utilizarea materialelor de construcții moderne”, fiind conceput pentru pregătirea studentilor ca viitori specialişti în domeniul construcţiilor şi în special al materialelor de construcţii. Prin derularea proiectului se urmăreşte îmbunătățirea abilităţilor studenţilor, dezvoltarea imaginației şi familiarizarea, încă din primul an, cu munca în echipă.

Cei 184 de studenţi participanți s-au organizat în 36 de echipe de maxim 7 membri şi au realizat machete, utilizând materiale de construcţii dintre cele mai diverse.

În cadrul Galei de jurizare, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT dar și cadru didactic al Facultății de Construcții, a adresat felicitări din partea conducerii universității atât studenților participanți, cât și cadrelor didactice coordonatoare, pentru implicarea de care au dat dovadă, care se înscrie în spiritul tradiției din Politehnica timișoreană.

Felicitări pentru munca depusă , pentru creativitate, implicare și muncă în echipă au fost adresate studenților participanți și de prof.univ.dr.ing. Sorin Herban, prodecan al Facultății de Construcții.

Conf.univ.dr.ing. Cătălin Badea, coordonatorul concursului Building Construct a menționat că „Materiale de Construcții” este prima disciplină de specialitate pe studenții facultății o studiază, participarea la concurs fiind astfel prima experiență legată în mod direct de meseria pe care și-au ales-o.

Din partea Ligii OSTL, studentul Robert Gabor a adresat felicitări „bobocilor” de anul I pentru proiectele realizate, care le-au depășit cu mult așteptările.

Machetele realizate de studenți cât și prezentarea acestora a fost evaluate de către un juriu format din profesorii Dan Sorin – director departament Construcții Civile și Instalații și Liana Iureș, Felicia Enache – cercetător CS III al INCD URBAN-ÎNCERC Sucursala Timișoara, ing. George Lazarov – reprezentant mediu privat și Cătălin Govoreanu – reprezentanta Ligii Studenților OSTL.

La finalul jurizării, cu sprijinul sponsorilor (firme de materiale de construcții, de construcții, de proiectare), toți participanții au fost răsplătiți cu suprize, iar cele mai bune echipe au fost premiate.

Lista câștigatorilor Building Construct 2022poate fi vizionată aici.

ALTE ANUNȚURI, DIDACTIC, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive