Workshop: Competențe digitale pentru educație și cultură

Vineri, 3 decembrie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Cea de-a VI-a ediție a workshop-ului internațional online dedicat 100% competențelor digitale în cultură, educație și nu numai va avea loc online și aduce 36 de speakeri de talie internațională, printre care atât cercetători și profesori, cât și studenți și elevi – care vor prezenta exemple practice de utilizare și integrare a elementelor digitale, a aplicațiilor mobile,  de realitate augmentată și virtuală și a inteligenței artificiale, de utilizare diversă și inovativă a tehnologiilor, cu studii de caz la nivel european.

Workshop-ul internațional online Competențe digitale pentru educație și cultură este organizat de Centrul de ID/IFR și e-Learning – Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Asociația IEEE România și EDEN Europe ediția din acest an fiind concentrată pe concepte precum Digital Competences, Digital Culture, Blockchain, Augmented and Virtual Reality sau Experimental Media și va aduce studii de caz despre impactul mediului digital asupra culturii și educației în ultimul an. Prezentările vor fi susținute de speakeri din țări precum: România, Germania, Spania, Austria, Italia, Norvegia, Marea Britanie, SUA, Belgia, Grecia.

Certificate digitale deschise pentru participanți

Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în Română și Engleză iar participanții vor primi certificate digitale deschise (Open Badges) de Participant Digital Skills for Education & Culture.

Evenimentul va avea loc online, pe platforma Zoom, fiind transmis live pe platformele Facebook și YouTube.

Înscrieri, agenda și informații pentru participarea online prin Zoom: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/digital-skills-for-education-culture-workshopworkshop-competente-digitale-pentru-educatie-si-cultura/

Evenimentul va fi transmis live pe:

Facebook: https://fb.me/e/2DnYNB9oZ

YouTube: https://www.youtube.com/user/cidupt

Workshop-ul se adresează tuturor actorilor din educație, domeniul industriilor creative, cel cultural, artiștilor, studenților, profesorilor din mediul academic și preuniversitar aducând în prim-plan proiecte europene de impact în îmbunătățirea calității competențelor digitale, dar și proiecte adresate actorilor din sectorul cultural și al mediului privat.

Proiecte de interes major pentru comunitatea Europeană

Workshopul va include prezentări despre proiectele europene EUDRES, acadigia, AugmentedWearEdu, ModeIT, TraCCE, DigiCulture și despre proiectul național din programul Timișoara Capitală Culturală Europeană Spotlight Heritage Timișoara.

Detalii despre prezentatori: https://elearning.upt.ro/en/event/digital-skills-for-education-culture-workshop-workshop-competente-digitale-pentru-educatie-si-cultura/

Ajuns la cea de-a șasea ediție, workshop-ul internațional dedicat competențelor digitale a adunat peste 5.000 de participanți de la prima ediție din 2016, fiind organizat anual, în lunile noiembrie sau decembrie. Primele patru ediții au avut loc, hibrid și în Centrul de Conferințe UPT iar începând cu ediția din 2020 workshop-ul a fost transpus în online, oportunitate care a permis un număr record de participanți și prezentatori din toate colțurile lumii.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive