Apel deschis: Biodiversa+ 2021-2022

Joi, 11 noiembrie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Biodiversa+, Parteneriatul european pentru biodiversitate, anunță apelul său comun 2021-2022 pentru propuneri de cercetare transnațională privind „Sprijinirea biodiversității și a protecției ecosistemelor pe uscat și pe mare”.

Apelul are ca scop sprijinirea proiectelor de cercetare transnaționale (durata de 3 ani) care abordează una sau mai multe dintre cele trei teme:

TEMA 1: Cunoștințe pentru identificarea zonelor de conservare prioritare, stabilirea de rețele ecologice eficiente și rezistente, îmbunătățirea protecției pe bază de specii și conservarea diversității genetice

TEMA 2: Beneficii multiple și costuri ale biodiversității și protecției ecosistemelor: sinergii și compromisuri

TEMA 3: Management eficient și guvernare echitabilă pentru a oferi rezultate îndrăznețe în materie de conservare.

Detalii apel:

Echipele de cercetare sunt  invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu parteneri eligibili din minim 3 țări care participă la apel (minim două țări din statele membre UE sau țările asociate UE).

Propunerile trebuie să fie scrise exclusiv în limba engleză.

Propunerile de cercetare vor fi evaluate în funcție de următoarele criterii:

  • Etapa de pre-propunere: adaptarea la domeniul de aplicare al apelului, noutatea cercetării și impactul așteptat asupra societății/politicii;
  • Etapa de propunere completă: excelența științifică, calitatea și eficiența implementării și impactul așteptat asupra societății/politicii (inclusiv abordarea implicării părților interesate).

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte (obligatoriu): marți, 30 noiembrie 2021, ora 15:00 CET (ora locală la Bruxelles).

Termenul limită pentru depunerea propunerilor complete: joi, 14 aprilie 2022, ora 15:00 CEST (ora locală la Bruxelles)

Suma cu care intră UEFISCDI/România în apel: 500.000 Euro

Găsiți mai multe informații despre depunerea candidaturii accesand:

https://uefiscdi.gov.ro/news-apel-deschis-biodiversa-2021-2022-sprijinirea-protectiei-biodiversitatii-si-a-ecosistemelor-pe-uscat-si-pe-mare

https://www.biodiversa.org/1772

 

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive