IDMSC 2021 – elevi și studenți în competiție

Sambata, 26 iunie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia organizează marți 29 iunie 2021, ora 14:00, online, Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest – IDMSC. Ajuns la cea de-a VII-a ediție, IDMSC-2021 își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Începând cu ediția 2017, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Temele competiției din 2021 sunt:

  • Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format;
  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul pentru orice platformă, inclusiv aplicații de realitate augmentată și virtuală;
  • Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje;
  • Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate;
  • Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).

La concurs se pot înscrie atât studenți individuali, cât și organizați în echipe, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe un student. Concursul se va desfășura prin înscriere online la: https://idmsc.cm.upt.ro/inscriere/, în perioada 11 – 28 iunie 2021, ora 18:00, în data de 29 iunie 2021, de la ora 14:00, având loc susținerea online de către concurenți a proiectului realizat în fața juriului și a celorlalți participanți, jurizarea și premierea. Juriul va fi format din specialiști din universitate, din industrie și companiile care oferă premiile: Nokia, Deltatel, SafeFleet, Cobalt Sign, Haufe Group și Nutechnologies.

Informații suplimentare despre competiție se găsesc pe site-ul dedicat al evenimentului: https://idmsc.cm.upt.ro/. Detalii despre edițiile anterioare, premii și câștigători, se pot găsi în secțiunea Arhivă a site-ului.

Centrul de Cercetări Multimedia, înființat în 1996, desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informaționale și de comunicații, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată, Internet of Things, Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenorialului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia a dezvoltat relații de colaborare cu peste 40 de parteneri internaționali, universități, asociații, instituții europene și companii, dezvoltând 24 de proiecte internaționale, 11 proiecte naționale.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive