Școala de vară „Product design and manufacturing”

Luni, 14 iunie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, prin Departamentul de Ingineria Materialelor și Fabricației, organizează online, în perioada 14-25 iunie 2021, cea de-a VIII-a ediție a Școlii de vară „Product design and manufacturing”, la care participă 24 de studenți din anul II (IV) al specializării Ingineria Performanței Industriale Durabile (IPID) din Facultatea de Inginerie Industrială de la Institutul Politehnic din Grenoble, în baza unei convenții semnate între cele două universități.

În programul școlii de vară sunt prevăzute 75 ore de activitate sub formă de cursuri, tutoriale și aplicaţii (în condiții normale și vizite în întreprinderi din zona industrială Timișoara), care se încheie cu evaluarea cunoștințelor.

Școala de vară cuprinde următoarele module: CAD (lect.dr.ing. Adrian Dume și lect.dr.ing. Dorian Ștef), Process Planning (prof.dr.ing. George Drăghici), CAM (conf.dr.ing. Adrian But),  Metrology (conf..dr.ing. Aurel Tulcan) și Manufacturing Systems (conf.dr.ing. George Belgiu).

Colaborarea Universității Politehnica Timișoara cu Institutul Politehnic din Grenoble în domeniul concepției integrate a produselor și proceselor datează de peste 20 ani, la UPT fiind organizat, în anul 1999, cu sprijinul Ambasadei Franței la București, primul Modul de învățământ francofon susținut de profesori de la Grenoble, în cadrul studiilor aprofundate Fabricație flexibilă.

Colaborarea a continuat cu participarea unei echipe din UPT la proiecte europene (FP 6, Leonardo da Vinci, Erasmus+), stagii de proiect de diplomă, master și doctorat ale studenților din UPT la Grenoble etc.

Responsabilul acestor proiecte este prof. emerit dr.ing. George Drăghici, directorul Centrului de Cercetări în Inginerie Integrată.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, DIDACTIC, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive