Prof.univ.dr.ing. Livija Cveticanin, Profesor Onorific al UPT

Vineri, 4 iunie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Familia Universității Politehnica Timișoara s-a îmbogățit odată cu acordarea, în cadrul Converinței AVMS 2021 (Acoustics and Vibration of Mechanical Structures), a titlului de Profesor Onorific doamnei prof.univ.dr.ing. Livija Cveticanin, de la Universitatea din Novi Sad, Facultatea de Stiințe Tehnice.

Doamna prof.univ.dr.ing. Livija Cveticanin s-a născut în anul 1952 și a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității din Novi Sad în anul 1975. În 1981 obține titlul de doctor în științe tehnice la Universitatea din Novi Sad, Serbia, susținând teza de doctorat cu titlul „Nonlinear Vibrations of the Rotor with Variable Mass”.

Parcurge toate treptele învățământului universitar în cadrul Facultății de Stiințe Tehnice de la Universitatea Novi Sad. Între 1975-1983 ocupă funcția de asistent în cadrul Departamentului de Mecanică și Mecanica Construcțiilor, între 1983-1988 este lector, iar între 1988-1992 ocupă funcția de conferențiar la același department. Începând din 1992 devine profesor universitar la Universitatea din Novi Sad, cu activități în domeniul vibrațiilor și dinamicii rotorilor.

De-a lungul timpului, d-na profesor Livija Cveticanin a desfășurat o activitate didactică remarcabilă, predând diferite discipline din domeniul ingineriei mecanice:
- Mecanică
- Teoria mecanismelor și mașinilor
- Vibrații mecanice
- Dinamica rotorilor

Pe parcursul carierei didactice a parcurs toate treptele ierarhice existente, colaborând cu diverse univesități din Europa. Activitatea sa didactică s-a reflectat și în conducerea multor proiecte de absolvire pentru studenți, atât în domeniul de licență, cât și în domeniul de master.

În paralel cu activitatea didactică, doamna profesor Livija Cveticanin a desfășurat și o foarte bogată activitate de cercetare științifică pe plan național și internațional. Livija Cveticanin este o personalitate cunoscută pe plan internațional pentru realizările sale în domeniul mecanicii tehnice și vibrațiilor mecanice.

În domeniul publicațiilor, activitatea doamnei profesor Livija Cveticanin este remarcabilă, atât prin numărul mare de publicații, cât și prin consistența și calitatea acestora, date de prestigiul editurilor care le-au publicat. Se menționează în sinteză bilanțul publicațiilor, constând în:
• Monografii: 6
• Capitole în monografii: 17
• Lucrări în jurnale cu factor de impact ISI: 177
• Lucrări publicate în Conference Proceedings: 119
• Lucrări publicate în alte jurnale neindexate ISI: 36

Pe parcursul carierei profesionale, doamna profesor Livija Cveticanin a avut relații de colaborare cu cadre didactice din Facultatea de Mecanică din Timișoara și Facultatea de Inginerie din Hunedoara. În permanenţă a urmărit consolidarea colaborărilor existente precum şi găsirea de noi posibilităţi de colaborare între cele două universităţi.

Pentru toate acestea, Senatul Universității Politehnica Timișoara a decis, în unanimitate, decernarea titlului de Profesor Onorific doamnei prof.univ.dr.ing. Livija Cveticanin.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive