Prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz, Doctor Honoris Causa al UPT

Vineri, 4 iunie 2021,  postat de Ronkov Lucian

Senatul Universității Politehnica Timişoara i-a decernat, în cadrul unei ședințe festive, titlul academic de Doctor Honoris Causa domnului prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz, profesor titular al Universității Tehnice din Lodz, Polonia, Facultatea de Inginerie Mecanică, Director și fondator al Departamentului de Automatică, Biomecanică și Mecatronică.

Prof. Dr. Ing. Jan Awrejcewicz, s-a născut la 26 august 1952 la Telesze, Polonia. După absolvirea liceului, a urmat cursurile Facultății de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice din Lodz, obținând Diploma de Inginer în anul 1977, după care a urmat un doctorat la aceeași universitate, obținȃnd diploma de doctor în anul 1981 în domeniul mecanicii. Și-a început cariera universitară la Universitatea Tehnică din Lodz, unde în anul 1994 ajunge la gradul didactic de profesor universitar. Între 1998 și 2012 a fost Director al Departamentului de Automatică și Biomecanică și începând cu anul 2012 este Director al Departamentului de Automatică, Biomecanică și Mecatronică, al cărui fondator este.

Ca recunoaștere a rezultatelor sale științifice, în anul 2005 a fost ales Membru al Academiei de Stiințe Inginerești din Polonia, iar în anul 2016 a fost ales Membru Corespondent al Academiei de Stiințe din Polonia. A primit titlul de Doctor Honoria Causa din partea a 6 universități europene. Este un cercetător de top în domeniul mecanicii și sistemelor dinamice.

Întreaga activitate științifică a d-lui prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz a fost orientată în principal spre domeniul ingineriei mecanice, cu contribuții teoretice semnificative în

• Mecanică

• Biomecanică

• Mecatronică

• Sisteme dinamice și control

Rezultatele sale remarcabile obținute în activitatea de cercetare și inovare, respectiv în activitatea de management a cercetării includ numeroase proiecte și granturi naționale și europene, la care se adaugă un brevet de invenție în domeniul biomecanicii.

Vasta sa experiență în domeniul mecanicii și sistemelor dinamice a fost apreciată prin invitații primite pentru acțiuni de diseminare a cunoștinṭelor către specialiști din alte țări, iar lucrările sale științifice au primit numeroase distincții naționale și internaționale.

În calitate de bun prieten al Universității Politehnica Timișoara, prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz a fost – de-a lungul anilor – în permanent contact cu Timișoara și cu Universitatea Politehnica. A participat la numeroase conferințe științifice organizate la UPT; a fost invitat și a acceptat fără rezerve funcția de Keynote Speaker pentru conferințele organizate la Timișoara. Prelegerile sale au fost susținute la un nivel științific și tehnic foarte ridicat. Profesorul Jan Awrejcewicz este, de asemenea, un membru marcant al Comitetului științific și un recenzor activ pentru seria de conferințe AVMS organizate de Universitatea Politehnica Timișoara și publicate de editura Springer. Prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz a promovat și a colaborat cu Universitatea Politehnica, facilitând vizite pentru membri ai UPT la prestigioasa instituție de cercetare și educație din Polonia.

Pentru întreaga activitate ştiinţifică, didactică, managerială şi de colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, pentru rezultatele remarcabile prin care s-a concretizat această activitate, concluzia fără echivoc la care au ajuns unanim toţi membrii colectivului care a analizat activitatea domniei sale a fost că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnica Timişoara domnului prof.dr.ing. Jan Awrejcewicz este pe deplin justificată. Pe această bază, Senatul Universității Politehnica Timișoara s-a manifestat în unanimitate prin susținerea conferirii acestui titlu.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive