Recunoaștere internațională pentru un profesor UPT

Miercuri, 26 mai 2021,  postat de Ronkov Lucian

Un nou motiv de mândrie pentru Universitatea Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT a fost aleasă ca membru al unei organizații internaționale de prestigiu, IAHSI-The International Academy of Health Sciences Informatics, cu sediul în Elveția. Conform uzanțelor, fiecare nouă nominalizare în cadrul IAHSI trebuie să fie urmare a propunerilor venite din partea a doi membri titulari și, ulterior, să fie ales în plenul Academiei.

International Academy of Health Sciences Informatics – IAHSI, înființată în 2017 sub auspiciile IMIA – Asociația Internațională de Informatică Medicală și ca o componentă a acestei asociații, este similară cu academiile naționale de științe. Acesta reunește specialiști din toată lumea, ale căror contribuții în informatică medicală sunt recunoscute la nivel internațional. Scopul Academiei, care oferă consultanță de specialitate organismelor guvernamentale și non-guvernamentale, este de a promova diseminarea cunoștințelor și a celor mai bune practici, de a încuraja colaborarea la nivel mondial și schimbul de expertiză și resurse.

Este o nouă recunoaștere internațională a activității doamnei prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar după ce, la sfârșitul anului trecut, a devenit vicepreședinte al Asociației Internaționale de Informatică Medicală – IMIA.

Doamna prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar a preluat anterior președinția Federației Europene de Informatică Medicală – EFMI pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Președinților EFMI. Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferința Internațională MIE-STC, desfășurată la Zagreb, în Croația. Președintele EFMI devine automat, după cei doi ani, vicepreședinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive