Lansarea unui proiect de cercetare internațional

Joi, 6 mai 2021,  postat de Ronkov Lucian

Marți, 11 mai 2021, ora 13:00, va avea loc reuniunea online de lansare a proiectului de cercetare internațional AUF CE/MB/051/2021 „La dimension métaphorique des langages de spécialité: analyse et traduction des métaphores techniques – METATRADUTECH” („Dimensiunea metaforică a limbajelor de specialitate: analiza și traducerea metaforelor tehnice – METATRADUTECH”), care se desfășoară în cadrul Apelului Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și de Răsărit „Soutien aux structures de recherche et innovation en Europe centrale et orientale – SRI-ECO 2021”.

Proiectul este coordonat de prof.univ.dr.habil. Mirela-Cristina Pop, Departamentul de Comunicare și Limbi străine, Universitatea Politehnica Timișoara, și se derulează în parteneriat cu Université Ibn Zohr d’Agadir, Maroc.

Proiectul își propune evidențierea dimensiunii metaforice a limbajului tehnic, identificarea, analiza și traducerea termenilor și expresiilor lingvistice metaforice care ridică probleme de înțelegere și traducere. Tema proiectului are aplicabilitate în domeniul limbajelor specializate și al traducerii tehnice, discipline care se predau în cadrul specializării Traducere și interpretare a Facultății de Științe ale Comunicării.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 mai 2021-31 aprilie 2022.

Rezultatele privind selecția proiectelor sunt publicate la adresa
https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/actualites/soutien-aux-structures-de-recherche-et-innovation-en-europe-centrale-et-orientale-resultats-de-la-preselection/

 

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive