CONPrACT, un proiect UPT de sprijinire a studenților privind tranziția de la școală la viața activă

Miercuri, 9 decembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara organizează joi, 10 decembrie, începând cu ora 13:00, conferința online de finalizare a proiectului „Construiește-ți viitorul prin stagii de practică! – CONPrACT” în cadrul căruia 164 de studenți din anii terminali au fost sprijiniți pentru tranziția de la școală la viața activă. Link-ul pentru participarea la conferință este următorul: https://us04web.zoom.us/j/78101200711?pwd=S251dFU1aUJUYkJ3V2E5RXM4MGRiZz09 .

Concret, Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Danke Consulting SRL, a fost beneficiar al proiectului POCU 107330, derulat în perioada septembrie 2018 – decembrie 2020, în valoare totală de 1.335.475 de lei, din care 839.319 lei au revenit UPT.

Dintre obiectivele specifice ale proiectului menționăm:

Prin proiectul CONPrACT s-a îmbunătăţit procesul de inserţie pe piaţa muncii pentru cei 164 de studenţi din grupul țintă, prin dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi dinamică precum şi creşterea adaptabilităţii acestora la cerinţele locului de muncă.

În cadrul proiectului s-a acreditat cursul de DESIGNER PAGINI WEB, iar peste 40 studenți, respectiv 18 cadre didactice din universitate au absolvit acest curs.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată voluntar de către toți membrii rețelei INCO, care vor colabora atât fizic cât și prin intermediul platformei www.mytes.upt.ro, platformă pe care se găsesc cursurile dezvoltate în proiect, materialele necesare activității de consiliere, precum și cele necesare atelierelor studențești.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive