UPT la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

Vineri, 27 noiembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning  și Centrul Multimedia UPT vor prezenta o serie de proiecte inovatoare la Noaptea Cercetătorilor Europeni, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 17:00. Ediția din acest an va avea loc online, fiind transmisă live, pe platforma Facebook.

Centrul de ID/IFR și e-Learning UPT vă invită, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 17:00, online la Noaptea Cercetărilor Europeni 2020. Evenimentul va putea fi urmărit online, pe platforma Facebook, accesând linkul: https://www.facebook.com/events/360645478578698 .

În cadrul evenimentului, echipele CeL și CM din cadrul Universității Politehnica Timișoara vor prezenta cele mai recente proiecte culturale dezvoltate în cadrul programului Politehnica 100, dar și activitățile și proiectele naționale și internaționale în care sunt implicate:

1: Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – expoziția

Proiectul cultural Spotlight Heritage Timișoara – o incursiune în poveștile din Timișoara de acum și altă dată, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. În 2019 am descoperit cartierul Iosefin iar anul acesta redescoperim atmosfera din cartierul Elisabetin al secolului al XIX-lea prin expozițiile de la Muzeul Național al Banatului Timișoara, panourile informative amplasate în cartier, dar și prin aplicațiile digitale, mobile și de realitate augmentată

Site web Patrimoniul sub reflectoare: https://spotlight-timisoara.eu/

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara, prin Centrul de eLearning și Centrul Multimedia realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș.

2. Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – aplicații mobile și de realitate augmentată

Puteți descoperi secțiunile dedicate cartierului Elisabetin dar și Iosefin, prin intremediul sitei web https://spotlight-timisoara.eu/ dar și a aplicațiilor mobile și de realitate augmentată – cu informații despre 16 locații din cartierul Elisabetin, 16 locații din cartierul Iosefin, însoțite de poze și imagini video, atât actuale, cât și vechi, imagini 360 (secțiunea Repere) și fragmente din jurnalele de familie (secțiunea Secvențe) care ilustrează viața cotidiană a cartierului Elisabetin și Iosefin din perspectiva lui  Netti dr. Diel și a Valeriei dr. Pintea – personajele centrale ale amintirilor despre Timișoara veche – redate atât sub formă de text, poze, video cât și înregistrare audio. #spotlighttimisoara #patrimoniulsubreflectoare

Aplicațiile mobile Spotlight Heritage Timișoara pot fi descărcate:

Aplicație mobilă pentru Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.spotlighttimisoara

Aplicație AR pentru Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.spotlighttimisoara.ar

Aplicație mobilă pentru iOS: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.spotlighttimisoara

Aplicație AR pentru iOS: https://apps.apple.com/us/app/spotlight-timi%C8%99oara-ar/id1486363797

Pagina web Patrimoniul sub reflectoare: https://spotlight-timisoara.eu/

3. Muzeul Tehnic UPT

Descoperă locul unde tehnologia din trecut și tehnologia viitorului sunt reunite atât fizic, cât  și virtual – Muzeul Tehnic al Universității Politehnica Timișoara. De la istoria primului calculator alfanumeric din România, la istoria evoluției științei calculatoarelor și până la un totem digital cu aplicații multimedia, standuri interactive cu ochelari VR și aplicații de realitate augmentată. Experimentează online, vizitând Muzeul digital interactiv al științei și tehnologiei UPT, cu simulări digitale interactive, modele de roboți 3D. Participă la tururile virtuale și vizionează filmele documentare cu imagini din arhivă, dar și cu informații despre tehnologia de ultimă generație. #muzeuUPT #UPT #mecipt

4. Educația digitală în UPT

Cunoaște echipa CeL – echipa care de mai bine de două decenii face posibilă educația digitală în Universitatea Politehnica Timișoara și promovează educația deschisă și competențele digitale. De la programe de educație, dezvoltarea de resurse educaționale, dezvoltarea Campusului Virtual UPT și a platformei de cursuri online deschise de tip MOOC în limba română UniCampus, la cercetare, platforme și tehnologii educaționale, traininguri online și offline, proiecte internaționale și până la implicare în comunitate  și cultură – vezi principalele activități și realizări ale Centrului de e-Learning UPT.  #cel #elearningupt #campusvirtual

Detalii despre Centrul de e-Learning: https://elearning.upt.ro/ro/

Centrul de ID/IFR și e-Learning împreună cu Centrul Multimedia, prin cadrele didactice și cercetătorii lor, sunt implicate de peste 20 de ani în dezvoltare și cercetare în domeniul cursurilor la distanță și online, a mobilităților virtuale, a aplicațiilor digitale dedicate culturii și patrimoniului. Participarea în cadrul unor proiecte europene, parteneriatele cu alte centre universitare și companiile de ICT din Timișoara au condus la o stăpânire bună a domeniului concretizată și printr-o serie de articole științifice publicate în cadrul unor conferințe și jurnale internaționale.

Despre Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Anul acesta, din motive de siguranță, evenimentul va avea loc online, pe platforma Facebook.

Detalii pe: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/te-asteptam-online-la-noaptea-cercetatorilor-europeni-2020/

Pagina oficială a evenimentului: https://www.noapteacercetatorilor.eu/timisoara

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive