Daniela Rus, de la MIT, Profesor Onorific al UPT

Marti, 17 noiembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Senatul Universității Politehnica Timișoara a decis să-i acorde titlul de Profesor Onorific doamnei Daniela Rus, director al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială la Massachusetts Institute of Technology (MIT) – SUA. Evenimentul online va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2020, la ora 15:30, fiind punctul central al celei de XVIII-a ediții a webinariilor #impreunaonline, cea actuală fiind dedicată inteligenței artificiale și impactului acesteia în societate.

Prof. Daniela Rus este profesor de inginerie electrică și informatică, director al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) și decan adjunct al cercetării pentru Schwarzman College of Computing la MIT. Prof. Rus aduce o expertiză profundă în robotică, inteligență artificială, știința datelor și calcul. Este membru al Academiei Naționale de Inginerie, membru al Academiei Americane de Arte și Științe și al Asociației pentru Avansarea Inteligenței Artificiale, a Institutului de Inginerie Electrică și Electronică și al Asociației pentru Mașini de Calcul. Ea este, de asemenea, beneficiară a unei burse MacArthur, al unui premiu național al Fundației Științifice pentru Carieră și a unei burse Alfred P. Sloan Foundation. Rus a obținut doctoratul în informatică de la Universitatea Cornell. Din aprilie 2020 este membru al Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie, în cadrul Administrației prezidențiale de la Casa Albă.

În cadrul webinarului se va discuta despre impactul AI asupra viitorului muncii și vom aborda oportunitățile de educație și revânzare.

Webinariile #impreunaonline sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice, Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Participarea este gratuită iar participanții vor primi Open Badges (Certificate digitale deschise).

Înscrieri se pot face la următoarea adresă: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_QNVDSiNgQwKXCWLFSrTEFQ

Detalii despre eveniment: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-impreunaonline-inteligenta-artificiala-si-impactul-in-societate-cu-prof-daniela-rus-mit/

Facebook: https://www.facebook.com/events/434995860840350

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT, SENAT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive