Know to Develop, la final

Luni, 16 noiembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

În data de 19 noiembrie 2020, ora 13:00, în sălile 301 și 304 din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, va avea loc conferința de închidere a proiectului „Through knowledge to business and smart development of Banat”, în cadrul căruia 85 de tineri din zona de graniță româno-sârbă au fost îndrumați și pregătiți să treacă de la școală la viața activă.

Universitatea Politehnica Timișoara a coordonat proiectul transfrontalier în valoare de circa 200.000 de euro, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene nerambursabile, în parteneriat cu Liceul „Nikola Tesla” din Vrsac, ce a vizat creșterea oportunităților de angajare a tinerilor din zona de graniță româno-sârbă. Mai precis, s-a urmărit întărirea relației de colaborare din instituțiile de învățământ, atât de nivel liceal, cât și universitar, și mediul economic din zona de graniță între România și Serbia.

Proiectul „Through knowledge to business and smart development of Banat”, acronim Know to Develop, și-a propus crearea condițiilor organizatorice și instituționale pentru îmbunătățirea transfrontalieră și în rețea a educației, cunoștințelor și competențelor care vor răspunde nevoilor economiei și pieței muncii.

Valoarea adăugată a proiectului a constat în crearea unei echipe multidisciplinare (profesor, angajator, tânăr), care să dezvolte și să implementeze fiecare activitate din proiect printr-o abordare personalizată pentru fiecare situație.

Proiectul s-a concentrat pe tehnologii IT și sisteme de management, care să încurajeze și să susțină inovația, creativitatea, antreprenoriatul și economia bazată pe cunoaștere a tinerilor din zona de frontieră româno-sârbă.

ALTE ANUNȚURI, CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive