Departamentul de Management din cadrul UPT, 30 de ani de la înființare

Miercuri, 4 noiembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Departamentul de Management din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează, în data de 6 noiembrie 2020, aniversarea, online, a 30 de ani de la înființare, în cadrul căreia, pe lângă mesajele din partea conducerii UPT și a Facultății de Management în Producție și transporturi, vor fi prezentate și repere importante în evoluția departamentului.

În anul 1990, ca urmare a transformărilor sociale şi economice de mare anvergură, care au generat o cerere acută de specialiști în management industrial dar nu numai, în cadrul Facultății de Mecanică a luat ființă un nou profil: Ingineria Sistemelor de Producție, sub directa organizare a Catedrei de Management.

Acest profil este rezultatul inițiativei Catedrei de Management (fosta Catedră de Organizare) la care au aderat şi alte centre universitare din țară precum: Cluj-Napoca, Sibiu, București și Iaşi.

În anul 1990 se organizează prima admitere, doar pentru o singură grupă de studenți, însă, datorită dinamicii crescătoare, se ajunge în anul 1992 la patru grupe, fiecare corespunzătoare profilurilor de bază ale Politehnicii: mecanică, chimie, construcții și electrotehnică.

Misiunea Departamentului de Management este aceea de a deveni un pol de excelenţă pedagogică şi de cercetare în domeniul inginerie şi management, respectiv al ştiinţelor economico-administrative, cu o identitate bine definită academic, capabilă să-i asigure o imagine favorabilă în plan intern şi internaţional, notorietate şi o prezenţă activă în mediul de afaceri, economic şi social euro-regional.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive