Academicianul Ion Boldea – două noi apariții editoriale

Miercuri, 23 septembrie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Academicianul Ion Boldea, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timișoara, în cadrul departamentului de Inginerie Electrică, este autorul a două volume recent apărute la prestigioasa Editură CRC Press, ajunse la cea de-a treia ediție (2000, 2010, 2020).

Primul dintre acestea, „Induction Machines Handbook. Transients, Control Principles, Design and Testing”, 433 de pagini, 2020, aflat la a treia ediție, este un ghid practic actualizat privind mașinile de inducție, abordând probleme complexe, legate de design, dar și de testarea acestora la viteză constantă sau variabilă, cu numeroase studii de caz prezentate, deosebit de utilă atât pentru studii teoretice, cât și în industrie.

Complet revizuit și actualizat pentru a reflecta progresele din ultimul deceniu în domeniul mașinilor de inducție, cel de-al doilea volum, „Induction Machines Handbook. Steady State Modeling and Performance”, 433 de pagini, 2020, aflat tot la a treia ediție, conține de asemenea o serie de secțiuni noi.

Editura CRC Press, Boca Raton, Florida (din sec.19) face parte dintr-un grup american/britanic (Taylor and Francis) de prestigiu, specializat în realizarea de cărți de știinta și tehnologie (peste 6.000 de titluri de inginerie, în vanzare azi).

Menționăm ca academicianul Ion Boldea marchează astfel peste 20 de apariții editoriale în Inginerie Electrică, în Statele Unite și Marea Britanie, din 1976 până în prezent, 4 traduse în rusă, chineză și spaniolă.

(https://www.amazon.com/s?k=Boldea+Ion&i=stripbooks-intl-ship&qid=1600443137&ref=sr_pg_1).

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive