Cea de-a 29-a ediție a Conferinței Anuale EDEN, la UPT

Vineri, 19 iunie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Prima conferință complet virtuală dedicată educației digitale și inteligenței artificiale va avea loc în perioada 22-24 iunie și are în program prezentări pentru 90 de lucrări academice selectate, 10 workshop-uri, 8 keynote speakeri de talie mondială, dar și evenimente sociale. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Asociația Internațională EDEN.

Educația digitală a dovedit că poate schimba practicile de învățare și de lucru în societatea de astăzi. Realitatea nevoii de a învăța pe parcursul vieții prin educația permanentă rămâne la fel de urgentă ca întotdeauna. Inteligența, umană și artificială, sunt în centrul atenției iar înțelegerea studenților și a modului lor de învățare, precum și aplicarea noilor tehnologii în educație inspiră dezvoltarea ulterioară.

Conferința EDEN 2020 se va concentra pe concepte educaționale contemporane, dar și practici, abordări și instrumente avansate pentru soluții digitale inovatoare în educație. În contextul de astăzi, al educației în timpul pandemiei acestea sunt cu atât mai relevante, iar la EDEN 2020 vor fi prezentate cele mai recente rezultate ale cercetărilor în educația digitală.

Odată cu această conferință, Universitatea Politehnica din Timișoara lansează o aplicație dedicată de conferințe virtuale academice, unice, ConferenceUPT (https://conference.upt.ro/) cu facilități de la organizare de sesiuni de lucru, de integrare a lucrărilor academice, de includere a prezentărilor realizate și conectare prin videoconferință, la posibilități de comunicare directă, oferind acces nelimitat tuturor participanților, pentru realizarea unei comunități virtuale EDEN2020.

Programul conferinței este disponibil pe: https://www.eden-online.org/2020_timisoara/programme/.

Opt speakeri de calibru internațional vor prezenta la EDEN2020, venind virtual din Australia, Europa și Statele Unite ale Americii. Pentru a doua oară la o conferință organizată de UPT, va vorbi Martin Dougiamas, fondatorul și CEO Moodle, cea mai utilizată platformă educațională la nivel mondial, care va prezenta impactul tehnologiilor deschise și colaborarea cu UNESCO. Una dintre cele mai de succes femei în domeniul roboticii, prof. Daniela Rus, de la MIT, SUA, directorul Centrului de robotică și inteligență artificială, unul dintre oamenii de știință din spatele roboților avansați din Boston, va expune impactul inteligenței artificială asupra modului în care vor munci oamenii in viitor. Practicile avansate de evaluare digitală cu ajutorul inteligenței artificiale în educație vor fi prezentate de prof. Denise Whitelock , directorul interimar al Institutului de Tehnologie Educațională de la Open University, Marea Britanie. George Dimitrov, director adjunct pentru educație digitală și inovare al Direcției generale de Educație, Tineret, Sport și Cultură, va prezenta recentul Pact European pentru Educația Digitală.  Prof. Demetrios Sampson, de la Universitatea Piraeus, Grecia, va vorbi despre analiza datelor educaționale în educația online, iar prof. Jesus Boticario de la UNED, Spania, va analiza dacă sunt universitățile înțeleg ce înseamnă utilizarea masivă a inteligenței artificiale în educație. Dr. Diana Andone, directorul Centrului eLearning din Universitatea Politehnica din Timișoara, va vorbi despre educația digitală în UPT, cu accent pe modul în care este pregătită societatea românească pentru viitorul digital.

De-a lungul celor trei zile de conferință, vor fi prezentate peste 90 de lucrări academice selectate, publicate în regim de acces deschis și integrate în baze de date academice internaționale. Pe lângă cele 10 workshop-uri programate, EDEN va prezenta sesiuni conceptuale despre experiența webinariilor Covid-19 și a educației online din ultima perioadă, despre tehnologiile educaționale deschise, despre leadership, cultura digitală și abilitățile digitale. Cu această ocazie va fi lansat spre consultare publică de către Comisia Europeană, Departamentul de Educație, Planul European de Educație Digitală. Open University Marea Britanie va avea o sesiune aniversară de 50 de ani, iar Simpozionul Științific dedicat studenților doctoranzi este integrat în programul conferinței, cu raportul de progres al tinerilor savanți și discuții ale unor cadre didactice universitare experimentate. Universitatea Politehnica Timișoara anunță și o serie de evenimente sociale interesante, cu prezentarea proiectelor culturale realizate pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 (Patrimoniul sub reflectoare), un tur virtual al Timișoarei realizat în colaborare cu Facultatea de Arhitectură, muzică live sau experiențe culinare virtuale, toate realizate cu partenerii Centrului de eLearning (CoderDojo, Romanian Science Festival, Științescu, Timotion, Ambasada, Faber, Bega Blues Band).

Toate sesiunile plenare vor fi disponibile gratuit, online, putând fi urmărite de publicul larg pe pagina Centrului de e-learning (https://elearning.upt.ro/ro/category/comunitate/eden/) sau pe canalul de YouTube, prin live-streaming (https://www.youtube.com/playlist?list=PLAO3ySlu9pvOBkIlS3o4pMxffas9VGI9I).

Informații despre conferința EDEN 2020 sunt disponibile și pe:

-          Pagina oficială a conferinței: https://www.eden-online.org/2020_timisoara/

-          Pagina oficială CeL: https://elearning.upt.ro/

-          Facebook:  https://www.facebook.com/events/566338460976888/

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive