Concursul de Chimie „Coriolan Drăgulescu”

Joi, 28 mai 2020,  postat de Ronkov Lucian

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara, împreună cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara, organizează vineri, 29 mai 2020, începând cu ora 10:00, cea de-a XI-a ediție a Concursului de Chimie „Coriolan Drăgulescu” adresat elevilor de liceu (clasele IX – XII). Spre deosebire de edițiile precedente, competiția se va desfăşura online.

La cele cinci secțiuni ale concursului s-au înscris 142 de elevi din toată țara:

- pentru clasa a IX-a se organizează secțiune de chimie anorganică – 21 elevi;

- pentru clasa a X-a secțiunea de chimie organică – 46 elevi;

- pentru clasa a XI-a secțiunea de chimie organică – 29 elevi;

- pentru clasa a XII-a va exista atât secțiune de chimie anorganică – 6 elevi, cât și de chimie organică – 40 elevi.

Elevii premiaţi (locurile I, II, III de la fiecare secțiune) vor beneficia de admitere fără concurs, dacă vor opta pentru specializările din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, de bursă de merit în cuantum de 700 lei şi li se va asigura cazarea în camere de două persoane.

La organizarea acțiunii au participat cadre didactice ale departamentelor CAICAM și CAICON, precum și studenți din Liga Studenților Chimiști din Timișoara.

Concursul este un omagiu adus celui ce a fost Academicianul Coriolan Drăgulescu (1907-1977), fondatorul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului şi primul decan al acesteia.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive