Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei în România

Miercuri, 27 mai 2020,  postat de Ronkov Lucian

Cu ocazia centenarului Marii Uniri, sub egida Academiei Române, prin strădania și implicarea directă a secțiilor acesteia, a fost realizată seria de volume intitulată CIVILIZAȚIA ROMÂNEASCĂ.

Seria cuprinde peste 30 de volume, dintre care volumul 12 (aproape 500 de pagini) se referă la istoria ştiinţei şi tehnologiei informaţiei în România. Acesta a fost realizat în cadrul Secției de Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei, beneficiind de colaborări și contribuții ale unor specialiști (profesori, cercetători, ingineri) din universități, cercetare și industrie.

Coordonatorul acestui volum este acad. Florin Gheorghe Filip, președintele secției, membrii acesteia fiind, de regulă, coordonatori/autori ai capitolelor și subcapitolelor. Între aceștia, coordonatori sau autori au fost și membri ai comunității UPT.

Volumul ilustrează contribuţia membrilor comunității UPT la istoria ştiinţei şi tehnologiei informaţiei în România. A fost publicat la sfârșitul anului 2018, într-un tiraj de 300 de exemplare. O parte dintre acestea au fost trimise bibliotecilor universitare.

Dat fiind tirajul limitat, volumele pot fi descărcate în format electronic de pe site-ul Academiei Române.

ALTE ANUNȚURI, EVENIMENT

  •  
  •  

Căutare

Postări recente

Categorii

Arhive