Zoltan Rajnai, de la Universitatea Obuda, profesor onorific al UPT

Luni, 10 februarie 2020,  postat de Ronkov Lucian

Senatul Universității Politehnica Timișoara a decis conferirea titlului de Profesor Onorific domnului prof.univ.dr.ing. Zoltan Rajnai, de la Universitatea Obuda din Budapesta, Ungaria. Festivitatea de decernare a titlului onorific va avea loc marți, 11 februarie 2020, de la ora 12:00, în Sala de Consiliu de la Rectoratul UPT. Decizia acordării titlului de Profesor Onorific a fost luată la propunerea Departamentului de Automatică și Informatică Aplicată din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, în baza colaborării constante și fructuoase cu prof.univ.dr.ing. Zoltan Rajnai, decan al Facultății de Inginerie Mecanică și Securitate în Inginerie Donat Banki, Universitatea Obuda, și responsabil, la solicitarea Ministerului Apărării din Ungaria, pentru planificarea instruirii securității în inginerie.

Prof.univ.dr.ing. Zoltan Rajnai a absolvit Academia Militară Miklos Zrinyi în 1993 și tot din același ani a lucrat ca lector universitar la instituția pe care a absolvit-o și la Universitatea Națională de Apărare Miklos Zrinyi, predecesorul Universității Naționale pentru Funcții Publice. Din 1999 este angrenat în proiecte internaționale de cercetare legate de domeniul securității infocomunicațiilor. Este fondatorul învățământului în domeniul securității cibernetice la Universitatea Obuda.

Colaborarea prof.univ.dr.ing. Zoltan Rajnai cu Universitatea Politehnica Timișoara, deși relativ recentă, este continuă, stabilă și fructuoasă. Bazele colaborării au fost stabilite în 2015, odată cu inițierea unor tematici comune de cercetare între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Obuda. De asemenea, este unul dintre semnatarii noului acord de colaborare între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Obuda Budapesta. Și-a manifestat deschiderea și interesul pentru înființarea și sprijinirea concretă atât cu logistică, cât și cu know-how, pentru înființarea unui masterat în colaborare cu UPT, pe tematica de Dezvoltare de software pentru managementul informației.

CERCETARE - COOPERARE, EVENIMENT

Căutare

Anunțuri recente

Categorii

Arhive